Olet täällä:H come acca

Italian aakkosissa H on olemassa, mutta se on mykkä eli mutina. Pääsääntöisesti italialaiset eivät osaa lausua sitä, tavattaessa se on H di hotel (lausutaan acca di ótel). Vieraskielisiin nimiin on hyvä laittaa acca eteen ihan varmuden vuoksi, kuten esimerkiksi suosittuun suomalaiseen naisennimeen Hainoon. Ja nykyään on ihan pakko olla oumpeig aziendale, homepage.

Tavausaakkosista on hyötyä, esimerkiksi puhelimessa jotakin tilattaessa tai varattaessa. Voitteko tavata, Può fare lo spelling? H di hotel – Udine – Otranto – Verona – Imola – Napoli – Empoli -Napoli. Kahden viikon kuluttua saapuu postia Sig.ra Catiya Houviselle.

5 thoughts to “H come acca”

 1. ” I ham hitalian”

  Sellainen tarkennus, ettà italialaiset osaavat lausua hoon ihan mainiosti, he eivàt vain havaitse sità. Siksi se putkahtelee sinne tànne, yleensà minne ei tarvitsisi!

  (Itsellànikin on hoolla alkava tyttònimi. Onneksi laki ei sallinut sen jàttàmistà kun menin naimisiin… nyt sitten tavaan miehen yhtà kummallista sukunimeà)

 2. hahhaaa, sainpa makeat naurut – toivosti kukaan ei kuullut, että nauroin töissä!

 3. Infatti Helsinki si pronuncia ”Elsinki”. Non ho una foto da mostrare ma ho visto anche una ”via Elsinki” in Italia. 🙂

  Il suono italiano che forse di avvicina di più alla ”h” inglese/finlandese è quello della ”c” toscana. 😉

 4. Ho visto E come Elsinki in qualche giocoimpara alfabetiere Clementoni pubblicizzato a TV sotto natale, diversi anni fa… spero che lo abbiano ritirato dalla vendita!

  Infatti pensavo ai fiorentini… studiavo a Firenze nel 1997 quando passò la cometa Hale-Bopp (Ale-Bopp? 😉 e siamo andati ad osservarla sul Piazzale Michelangelo. Puoi immaginare le esclamazioni sulla cometa con la coda 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top