Olet täällä:, media, politiikkaL come Liberazione

Italian aakkosissa ei ole ”pitkää-iitä” eli j:tä, muuta kuin vierailevana tähtenä: joissakin sukunimissä, paikannimissä… K:ta käytetään nuorisokielessä ja tekstareissa. Hyppään toistaiseksi niiden yli vaikka J niinkuin Juventus ansaitsisikin muutaman rivin.

Liberazione on toinen Italian kommunistista sanomalehdistä, ja se toinen on Il Manifesto. Jälkimmäisen bonusetuna mainittakoon Vauron pilapiirrokset. Periaatteessa Liberazionea puolueena vastaa Rifondazione Comunista, Il Manifestoa Comunisti Italiani, mutta puolueiden väliset oppiriidat ovat sen verran mystisiä ettei ketään ainakaan tietääkseni ole heitetty pihalle Rifondazionen puolueosastosta, vaikka astelisikin sinne Manifesto kainalossaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top