Olet täällä:N come Napoli

Napolinlahti

Nnn…Napuleee….

Napolista voi sanoa kaikenlaista kliseistä. Napoli on äänekäs, kaoottinen, teatraalinen. Napolilaisessa laulussa soivat arabialaiset sävelet, ja melankolia sopii suomalaiseen makuun.

Paras pizza syödään Napolissa, ja pizza on margherita: Da Michele, jossa Bill Clinton vieraili vuonna 1994, Trianon jossa Clinton ei käynyt. Vierailun arvoinen paikka, josta voisi vihjaista Obamalle.

Napolin ongelmista kiinnostuneen kannattaa lukea Roberto Savianon Gomorra. Tai käydä katsomassa leffa. Italian elokuvateattereissa filmi pyörii alkuperäiskielisenä, italiaksi tekstitettynä. Minun täytyy kehua että ymmärrän napolia ainakin auttavasti, kiitos anoppivainaan.

Jos on käynyt Milanossa ja Gardajärvellä, ei ole vielä nähnyt Italiaa. Italia on tilastollinen keskiarvo Etelä-Tirolin ja Napolin välillä.

***

Linkkaan tähän SuomItalyn siteeraaman laulun. Huomatkaa videossa Pino Danielen Maradona-tyylinen kampaus.

4 thoughts to “N come Napoli”

 1. Napoli on paikka, jossa olen samalla ollut peloissani ja silti halunnut sinne jäädä. Kiinnostavin näkemäni pala Italiaa. Ja tosiaankin parhaat pizzat.

 2. Ajatella että minulla on vielä Napoli ja koko Etelä-Italia näkemättä kaikkien täällä viettämieni vuosien jälkeen! Lomamatkat kun tahtovat suuntautua aina kotoisaan pohjolaan, vaikka Italia on täynnä kiinnostavia paikkoja. Mutta joskus vielä suuntaamme elelään…

 3. Pino Daniele cantava:
  ”Napule è mille culure
  Napule è mille paure
  Napule è a voce de’ criature
  che saglie chianu chianu e
  tu sai ca nun si sulo. ”

  Se ho capito bene non hai bisogno della traduzione. 🙂

 4. Paras pizza kyllä syödään Länsi-Helsingissä! Mutta olen valmis kokeilemaan josko joku muu saisi aikaiseksi paremman…

  toivoo yhden yön sinkku, senza lapsia ja koiria – vain opiskelukavereita!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top