Afrodite Kallipygos

Uncategorized5 Comments

Olet täällä:Afrodite Kallipygos

Ikkunaiines kirjoitti tänään lohdun sanoja isopeppuisille, että leveä takamus olisi viimeisten tutkimusten mukaan terveyden merkki! Ilmeisesti keskivertonaisesta poiketen en ole ottanut aiheesta kompleksia, takapuolta on niin vaikea peilatakin, eikä kukaan ole aiheesta valittanut. Jos olisi niin näytettäisiin oven paikkaa. Jokaiselle takapuolelle löytyy ihailijansa, joten mitäpä ahteria standardisoimaan.

Kaikille vaatesuunnittelijoille ei ole vielä tähän päivän mennessä valjennut että ihmisillä on takapuoli takana, ja edessä ei. Tai ei kaikilla ehkä olekaan.

Taidehistoriallista perspektiiviä kaipaaville linkkaan kaunispakaraisen Afroditen, jota ainakin Siracusassa palvottiin. Saatetaan palvoa edelleen. On noissa pakaroissa rodullisiakin eroja, Sulttaanin arvion mukaan suomalainen takapuoli on yleensä litteä. Välimerellinen naisille tyypillinen muoto lienee culo a mandolino, mandoliinipeppu. Valkoihoiset brasiliattaret kuulemma laitattavat silikonia pakaroihinsa, koska jäävät muuten tummempiin kanssasisariinsa vertailtaessa epäedulliseen asemaan.

Aiheesta kiinnostuneelle suosittelen italialaisen elokuvaohjaajan Tinto Brassin koko tuotantoa.

5 thoughts to “Afrodite Kallipygos”

 1. Hei pitkästä pitkästä aikaa ja hyvää uutta vuotta sinne Italiaan!

  Kaikenlaisia ongelmia sitä ihmisillä on pepuistaankin!? Minä olen ollut aina tyytyväinen peppuuni, vaikka kerran eräs pikkupoika, alle kouluikäinen sanoi ahteristani seuraavaa:”Ompa iso peppu!”

  Mitäpä siihen sanomista!? Se oli hänen rehellinen mielipiteensä ja lasten suustahan sanotaan kuultavan totuuden!?:)

  No ei se minusta nyt niin iso ole, paras puoleni lienee takapuoleni!:) Mitä miestä on uskominen.

  Kuulemma etenkin viisikymppisillä naisilla kuuluukin olla iso ahteri jo hormonaalisista ja terveydellisitä syistä.

  Valitettavasti tyttörukille tyrkätään jo pikkulapsina kouraan mallimittainen barbi. Siitä se itsensä tarkkailu sitten viimeistään alkaa eikä mikään tytön paikka ole sitten enää oikean kokoinen.

  Nuoret lähettelelevät itseottamiaan kuvia nettiin arvioitaviksi, niitä sitten katsojat arvioivat numeroin. Eikö se ole kovin julmaa toimintaa?

 2. Onko tutkimustuloksessa tosiaan kyse pepun koosta sinänsä vai onko kyse ennemminkin siitä, millä tapaa ihminen lihoaa ja pepun koko toimii vain tämän lihoamistyylin indikaattorina?

  Se että rasva kerääntyy peppuun eikä vatsaonteloon, on merkki ns. naistyyppisestä lihoamisesta, mikä ei ole samalla tapaa vaarallista kuin se että ylimääräinen rasva kerääntyy vatsaonteloon (miestyyppinen lihoamistyyli), mikä altistaa metaboliselle oireyhtymälle ja siten kakkostyypin diabetekselle päärynälihavuutta (rasva kerääntyy ennenmuuta peppuun ja reisiin) enemmän.

  Iso peppu ja iso vatsa toimivat siis indikaattoreina erilaisista lihoamistyypeistä ja siitä, kumpaan kategoriaan ihminen kuuluu – onko hän omena tai päärynä.

  Voisiko olla, että päärynällä on pienempi riski sairastua – oli hän iso tai pienipeppuinen kuin omenalla, jos hänellä on yhtään ylimääräistä rasvaa vatsan seutuvilla – rasvahan muuttaa ihmisen hormonitoimintaa ja siten koko sisäeritysjärjestelmää.

  Mitä tutkimuksessa itse asiassa sanottiin?
  Voiko olla, että mitä isompi peppu, sitä todennäköisemmin hän säästyy diabetekseltä?

 3. Asia alkoi kiinnostamaan ja yhden linkin perusteella tulin käsitykseen, että hiirikokeen tulos oli, että kun päärynätyyppisen hiiren pepusta siirrettiin rasvaa omenatyyppisen hiiren vatsaonteloon, sillä tosiaan oli positiivisia vaikutuksia insuliinin eritykseen. Positiivisia vaikutuksia tuli, kun rasva joutui vatsaonteloon.
  Rasvan siirto voisi siis olla yksi hoitomuoto kakkostyypin diabeteksen hoitoon.

  Jotenkin tulen vain siihen johtopäätökseen näillä tiedoilla, että päärynätyylinen tapa lihota on vähempiriskistä verrattuna omenatyyppiseen lihoamistapaan ja että rasvasta on hyödyllisiä terveysvaikutuksia vain, jos rasva sijaitsee vatsaontelossa (missä se ei luontaisesti siis päärynävartaloisella sijaitse), sillä kun hiirille siirrettiin tätä ”hyvää” rasvaa muualle kehoon, sillä ei ollut vaikutusta insuliinieritykseen.

  Hankala juttu…kertokaa, jos keksitte mitä tutkimuksessa oikein saatiin selville.

 4. Korjaan tuota kommenttini loppua hieman: ”Nuoret lähettelelevät itseottamiaan kuvia nettiin arvioitaviksi, niitä sitten katsojat arvioivat numeroin. Eikö se ole kovin julmaa toimintaa?”

  Siis tarkoitin seuraavaa: Nuoret etenkin (tytöt) lähettelevät itsestään itseottamiaan (kännykameralla) kuvia nettiin muiden numerollisesti arvioitaviksi (siis ulkonäön). Vähän niin kuin missikisoissakin tehtäisiin.

  Minusta tuollainen on rankkaa teini-ikäiselle. On ollut aikoja milloin kodeissa ei juuri peilejä ollut ja itsensä peilailu oli suoranainen synti. Isoäitini lapsuuskodissa kuulemma noin oli.

  Nykyisten neuvolaterveysohjeiden mukaan naisten peppupyöreys on suotavaa (terveellistä) eikä lihavuutta etenkään vaihdevuosi-ikäisillä tai vanhemmilla naisilla.

  Kun taas vatsalihavuus naisilla kuin miehilläkin on terveysriski, altistaa mm. aikuisiän II tyypin diabetekselle sekä sydän- ja verisuonisairauksille siis se ns. metabolinen oireyhtymä = omenapyöreys.

  Nykyisin terveyskeskuksissa jaetaan jopa (Suomessa) mittanauhoja, joista näkee onko vaaravyöhykkeellä jos ylittää vihreän vyöhykkeen. Silloin on syytä muuttaa tapojaan (liikunta ja ruokailu).

  Jos naisten vyötärönmitta ylittää 80 cm on syytä herätä. Miehillä vastaava luku on 94 cm. Mitta otetaan navan kohdalta tai heti kylkiluiden alta.

  Tiedämme tosin kuinka neuvolaohjeet vaihtelevat milloin mitenkin, mutta tällaisia ohjeita on nyt.

 5. En ole vielä ehtinyt pohtia tuota takapuoliasiaa muulta kuin esteettiseltä kantilta 🙂 ja itseäni siteeratakseni: perse on sielun peili, kirjoittaa Tinto Brass, ja monelta kantilta mietittynä se on mukava asia; itse kullakin on omansa, iso, pieni, kaunis tai ruma, musta, valkoinen tahi maitokahvin värinen, rikas, köyhä, keskiluokkainen, kansalaiseksi syntymästään saakka julistettu, luvan hakenut tai laittomasti maassa oleskeleva perse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top