Autonkääntötemppu

arki, auto, urbanistiikkaNo Comments

Olet täällä:, auto, urbanistiikkaAutonkääntötemppu

Kotikatumme on leveydeltään noin neljä kolmekymmentäviisi, riippuen siitä mistä kohdasta kadun mittaa, ja autolla on pituutta kolme seitsemänkymmentäviisi. Koska katu on tietöiden vuoksi ollut poikki jo kohta kolme kuukautta, täytyy kadulle pakittaa tai kääntää auto kadulla, mielellään jo kotiin tultaessa sillä koskaan ei tiedä kuinka kiireellä joutuu lähtemään. Auton kääntämisen edellytyksenä on ettei koko kadunviertä ole pysäköity täyteen; mahdollinen kääntymäkohta on kadun yläjuoksulla tai sitten lähellä tietöiden sulkemaa risteystä jossa katu levenee  imettävän Jumalanäidin pyhimysalttarin edessä pieneksi aukioksi, pardon, parkkipaikaksi. Muualla auton diagonaalimitta ylittää etäisyyden seinästä seinään, vaikka täytyy kyllä mainostaa että tuo Yaris on näppärä peli.

Toissapäivänä auto jäi perä menosuuntaan, ja eilisiltana karateen lähtiessä minua odotti ikävä yllätys: kadun yläjuoksu oli peltilehmää täynnään, kotiportin edessä katu oli auttamatta liian kapea, ja ajettuani Madonninalle totesin että sielläkin oli runsaanlaisesti peltiä. Yleensä en menetä malttiani, mutta oli pimeää, satoi, lapset kiljuivat takapenkillä. Takaisin peruuttaminenkin tökki ilman sivupeilejä, ja sivupeilien kanssa ei olisi mahtunut. En tiennyt ollako onnellinen vai onneton siitä ettei ketään itseään keskimääräistä taitavampana pitävää autoilijaa, lue, ketä tahansa miestä, ollut paikalla neuvoillaan hallitsemassa; päätin kutsua hätiin omani, mutta huomasin puhelimen jääneen keittiön pöydälle.

Hetken sadateltuani jätin auton kakaroineen päivineen keskelle katua, sillä autosta ohi pääsevä ei kuitenkaan olisi päässyt mihinkään eikä varsinkaan sieltä pois, lähdin hakemaan puhelinta ja soitin Sulttaanille. Sen jälkeen kokosin itseni ja ajoin takaisin tekemään edellistä tiukemman käännöksen Jumalanäidin laupeiden silmien alla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top