Mardì Gras Tuppulassa

juhla2 Comments

Olet täällä:Mardì Gras Tuppulassa

Jambalaya: Pyhä kolminaisuus eli vihreää paprikaa, selleriä, sipulia; kanaa, kokolihamakkaraa, katkarapua, riisiä; suolaa, cayennepippurin puuttuessa paprikaa ja chilipalko, murskattu valkosipulinkynsi; kaltattuja tomaatteja.

Focaccia: salaattisikurilla täytetty piirakka, Kummitäti toi tullessaan ja mennessään vei Italiattaren yökylään. Hyvä kauppa.

Crepes Suzette: ohje aika tarkalleen tiiliskiviteoksesta Ranskalaisen keittiön salaisuudet; liekitykseen käytetty konjakki korvattu venezuelalaisella tummalla rommilla. Syy variaatioon on ilmiselvä, konjakinloppukin tekisi kauppansa muun viinaksen puuttuessa, mutta jatkoa ajatellen on toki mukavampaa että kaapista löytyy rommia. Tänään jouduin ostamaan romminkin varta vasten, kun edellinen hätävara oli ryypitty. Totta puhuen, minua hieman kainostuttaa ryhtyä hienomman keittiön operaatioihin Karpaattien Karpaasin silmien alla,  hän on varsin taitava ammattilainen ja minä kovan tason amatööri. Selvisin kunnialla, eikä edes otsatukka palanut. Karpaasi on tässäkin suhteessa etulyöntiasemassa, hänellä on vähän pääkarvaa.

Musiikki: Mardi Gras in New Orleans, eri esittäjiä. Koettakaatten muulilla näillä hakusanoilla.

2 thoughts to “Mardì Gras Tuppulassa”

  1. Vai millä ihimeen nimimerkkillä mää ruukaan sua kommentoija?

    Kuiteski, vesi kiellelä, mää tuun hei teille syämään.

  2. Paluuviite: Jambalaya : Arkitehti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top