Valheita, emävalheita, tilastoja

arki1 Comment

Olet täällä:Valheita, emävalheita, tilastoja

Minä sitten rakastan ISTATia, siis Italian tilastotieteen laitosta, ja nyt entistä enemmän.

Tarvitsin Tuppulan lukuja, löysin viimeisimmän suuren väestönlaskennan (2001) verkosta, ja koska en tiennyt mistä hakea niitä vanhempia, täytin ilman suurempia odotuksia yhteydenottolomakkeen ja päätin osoittaa sen Barin toimistolle, eli että mistä niitä paperisia. Totta puhuen hurjimmissa unelmissani odotin korkeintaan että ehkä kuukauden sisään vastaisivat, käskisivät tulla aluepääkaupungin toimistoon virka-aikana ja hattu kädessä täyttämään ensin konsultointilupahakemuslomakkeen, sitten valokopiopyyntölomakkeen jonkun yrmeän tädin tahi sedän vahtiessa tiskin takana.

Vastasivat saman päivän iltapäivänä, ja kehottivat lähettämään päämajaan Roomaan täsmällisen pyynnön siitä mitä tietoja pyysin ja mistä kunnasta.

Koska olin niin yllättynyt, hakemuksen muotoilu jäi seuraavaan päivään.

Roomakin vastasi heti; sain vanhemmat tilastot paperiversiosta skannattuna ja pdf-muotoon tallennettuna. Vuosien 1971-2001 tietoja varten sain evästykseksi että voin linkistä ladata heidän tietokantaohjelmansa, joka ensivaikutelmalta oli vähän kankea, mutta kun on ensin rajannut kaipaamansa tiedot, voi koko homman tallentaa Excelille. Minä pidän taulukkolaskennasta ehkä hieman enemmän kuin mitä normaalina pidetään.

Ehkä Italia on sittenkin muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana.

One thought to “Valheita, emävalheita, tilastoja”

  1. Vau, ikinä en olisi uskonut. Ihania positiivisia yllätyksiä, jotka antavat voimia uskoa parempaan tulevaisuuteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top