Seinänaapuri muuttaa yläkertaan

noutaja1 Comment

Olet täällä:Seinänaapuri muuttaa yläkertaan

Seinänaapurinamme asuu – tai siis asui – ulkoiselta asultaan hieman Alaskan harmaakarhua muistuttava kiltti ja hienotunteinen pappi, jolla oli tapana istua pysäköidyssä autossaan kotiportin edessä ratkomassa ristisanatehtäviä ennen kotiinpaluutaan tai lähtöään pappisseminaarin ruokalaan, jossa ruokkivat perheettömiä kirkonmiehiä, siis sellaisia jotka eivät syö äitinsä tai sisarensa luona. Kesäiltaisin hän nukahti ikkunat auki pauhaavan television ääreen, ja vain hänen kuorsauksensa ylitti television äänen. Oli kaikupohjaa, näes.

Pappismies oli istunut iltapäivää kuukausi sitten hankkimassaan uudessa autossa, kuten tavallisesti, eikä kukaan kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota. Kunnes kömpi ulos ja ilmoitti kivijalassa sijaitsevan baarin harmaahapsiselle baarimikolle ettei voinut oikein hyvin, voisitteko viedä sairaalaan. Anteeksi kun vaivaan. Samalla kadulla asuva nuorempi pappiskolleega lähti heittämään, mutta naapurimme jäi sille tielleen. Työnantaja oli kutsunut pikakomennukselle.

Ruumiinvalvojaiset järjestettiin työpaikalla, kirkossa siis, sillä yksinasuvan miehen kotona saattoi olla karua ellei peräti suttuista, ja katutyöt ovat edenneet melkein kotiportin eteen. Työpaikkaeduksi kai tuonkin voi laskea. Vaikka emme tunteneet menoissa muita kuin vainajan, viimeinen tervehdys tuntui velvollisuudelta. Naapuri lepäsi arkussa messukasukkaan puettuna, ehtoollismalja käsissään, yllättävän paljon huonomman näköisenä kuin vielä edellispäivänä ristisanoja ratkoessaan – liekö sitten, että viime aikoina olen nähnyt vain kärsimyksistään vapautuneita, jotka suorastaan kohenevat vainajana.

Tsaanssit paremman seinänaapurin saamiseksi ovat häviävän pienet.

One thought to “Seinänaapuri muuttaa yläkertaan”

  1. Mieheni setà, 81v, istuu pàivittàin pysàkòidyssà autossaan anoppini kodin edessà ratkoen ristisanatehtàviààn, odottaen ruoka-aikaa. Pappi hànkin ammatiltaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top