Olet täällä:, media, politiikka, sukupuoliQuota rosa

Veline

Mihin oikeastaan tarvitaan naisia parlamentissa, kun naisilla on muitakin keinoja käyttää valtaa? Vai mitä, pojat?

Italian poliittiselle järjestelmälle on annettu uusia määritteitä. Puhuvat velinokratiasta tai mignottokratiasta. Velina tarkoittaa erityisesti kuvassa esiintyvän Striscia la notizia -kevytuutislähetyksen (vähän niinkuin kevytlevitettä) välikoreografiatyttöä, mutta on lähes synonyymi kaikenkirjavalle showgirl-joukkiolle: numerine, letterine, cartine…

Ja uskomatonta mutta totta, näihin joka lähetyksen somisteisiin tottuu ja turtuu aikaa myöten.

Tahdon lisää rumia naisia telkkariin!

Politiikassa juttu on vielä monimutkaisempi, sillä jos naispoliitikko on ruma, lue, tavallinen pallinaama, niin siitä veistellään, ja jos on kaunis niin vastapuoli tietää kertoa että on päässyt paikalleen ns. reittä pitkin. Ihmetteleville tiedoksi että Italian parlamenttivaaleissa äänestetään listaa, ei henkilöä, ja kovillehan se ottaisi jos vaalikiertueella pitäisi jakaa kaikille potentiaalisille äänestäjille.

Italian parlamentissa naisten osuus on siinä kahdenkymmenen prosentin hujakoilla.

4 thoughts to “Quota rosa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top