Näin minusta tuli julki-imettäjä

tissiä perkele24 Comments

Olet täällä:Näin minusta tuli julki-imettäjä

The International Breastfeeding Symbol

Turistin blogissa väännetään peistä tissimafiosoista ja hihhulifemmareista, ja yksinkertaisista naudoista jotka eivät ymmärrä mennä imettämään vessaan, tai varata pulloa mukaan, tai pysyä kotona vauvan ruoka-aikaan.

En olisi jaksanut provosoitua, mutta provosoiduin kuitenkin viiveellä ja viimeistään kommentteja luettuani, koska siellä listattiin kaikki ne onhan-paskantaminenkin-luonnollista-muttei-sitä-sentään-tavaratalon-aulassa -argumenttiketjut, jotka ilmeisesti ovat välttämättömiä julki-imetyksestä puhuttaessa. Tissejään paljastelevat ja hyökkäysvaunuillaan joka paikan tukkivat naudat karkottivat ruokapaikasta pukumiehet, jotka rahaa olisivat taloon kantaneet. Ikävää.

Kuten lähes jokaista tuoretta äitiä, minuakin hieman ujostutti ja hämmensi imettäminen julkisilla paikoilla. Ei muiden imettäminen, koska en ollut ehtinyt muodostaa siitä mitään erikoista ennakkokäsitystä tai ohjenuoraa, jota noudattaisin sitten jos minusta joskus tulisi äiti, vaan oma imettämiseni. Ensimmäinen viikko meni sairaalassa tulehdusta parannellessa, toisella viikolla pysyin suurinpiirtein kotosalla, ja ensimmäinen ravintolaimetys tuli ajankohtaiseksi isäni vietyä meidät, tuoreen perheen, ulos syömään. Kyselin lupaakin, mutta koska vauvan ruokkiminen pöydässä oli aivan OK 60+ -vuotiaan neonatologin mielestä, niin rohkaistuin, ja ilmeisesti liikaa, sillä seuraavat kuusi vuotta olenkin sitten viettänyt tissit tuulessa. Kenraaliharjoitusten jälkeen lentokentällä, lentokoneessa, junassa, kahvilassa, laivassa, häissä, uimarannalla, toimistossa (omassani), Pompeijin raunioissa ja missähän vielä? Kerran yksi nainen suuttui, nimittäin kotiimme yllätysvieraaksi tullut ystävämme heila, joka veti herneen nenäänsä siitä että olin juuri imettämässä ja paljasta pintaa vilahteli. Tämäkin koitui pitkän päälle ystävämme parhaaksi, sillä myös tästä syystä hän riitaantui sen vikapäisen naikkosen kanssa ja on nykyään onnellisesti naimisissa.

Olen varmasti syyllistynyt myös imettämiseen paikassa missä se on aiheuttanut hämmennystä, nimittäin odotellessani vuoroani parturilla. Siellä oli kyllä jo yksi kalenterityttö seinällä ryntäät paljaana, joten tekoni laskettaneen demonstraatioksi naisen rintarauhasten monista funktioista par condicio.

Itseäni ihmetyttää kun en ole vielä tähän päivään mennessä törmännyt keneenkään joka löisi tissin tiskiin, ruiskisi maitoa naapuripöytään tai napittaisi retonkinsa napaan asti… tai joo, viimeksimainittuun ehkä Italiassa, jossa äidit näyttävät useammin venyttävän paidankaulusta kuin nostaisivat helmaa, jos nyt jotain kulttuurieroja pitää etsiä. Tottakai voi imettää hienotunteisesti, mitä se sitten tarkoittaakaan, kun noita keskusteluita lukiessa tulee sellainen tunne että joku kuitenkin närkästyy ja melkeinpä se nännikin näkyi, ja muutenkin voisivat pysyä poissa jaloista hyökkäysvaunujensa kanssa vaikka sen koko äippäloman ajan. Itselläni on ollut noita huippukäteviä Boobeja ja usein vielä pitkä liina, joka peitti näkymiä vaikkei se nyt liinan varsinainen käyttötarkoitus ole ollutkaan.

Toivoisin että… no mitä? Ettei ainakaan seuraavalla polvella tulisi imettämisestä aina nuo kakka- ja pissajutut mieleen. Paitsi luonnollista, imettäminen on kaunista. Nauta ei ole ainoa eläin josta tulee maitoa, ihminen on nisäkäs siinä missä nautakin, ja ainakin tälle nisäkkäälle omien poikasten hoivaaminen, kantaminen, imettäminen, suukottaminen ja nuuhkiminen on ollut eläimellisen tyydyttävä kokemus.

24 thoughts to “Näin minusta tuli julki-imettäjä”

 1. Provosoituminen on ihan terveellistä.

  Ja kuten omassa leipätekstissänikin mainitsin, imettäminen julkisilla paikoillakin on ihan hyväksyttävää, jos sen tekee diskreetisti. Oma kokemukseni urallani ravintoloissa ja kahviloissa on kuitenkin osoittanut, että äärimmäisen harvat naiset hoitavat homman hienotunteisesti. Valitettavan moni ihan kirjaimellisesti iskee sen tissin pöytään ja närkästyttää sillä suuren osan muista maksavista asiakkaista ja tekee luonnollisesta ja kauniistakin toimituksesta häiritsevän sellaisten ihmisten silmissä, jotka tahtoisivat nauttia kahvinsa ja sapuskansa ilman näköpiirissä keikkuvia paljaita maitorauhasia. Ja valitettavan usein ne närkästyneet asiakkaat purkavat tuntonsa henkilökunnalle, eivätkä suinkaan sille imettäjälle.

  Ja minun mielestäni lastenrattaiden paikka ei ole kahviloiden ja ravintoloiden muutenkin ahtailla käytävillä ja pöytien välissä. Eihän sinne ravintolaan saa fillariakaan tuoda.

  1. Joo, mutta pyörätuolin saa. Ja vaikken olekaan vahinkovankkureiden puolestapuhuja numero yksi, niin ymmärrän kyllä että johonkin nekin täytyy pysäköidä. Ja senkin tiedän ettei niitä käytäviäkään voi leventää kun tarvitaan joku järjellinen suhde neliöiden, maksavien asiakkaiden ja liiketilan vuokran välille, ellei sitten tee jotain halliravintolaa Konalan teollisuusalueelle (wow).

   Siitä vaippajutusta olen harvinaisen samaa mieltä, vaikka tietysti jos vessassa ei ole minkään valtakunnan laskutilaa niin sitä saa mitä tilaa.

   Minusta se maitorauhanen on kaunis molemmissa funktioissaan, makuasia.

 2. Luultavasti aika monelle naisen seksuaalisuuteen ei kuulu äitiys vaikka se olennainen osa onkin. Tai ainakaan siitä ei pidä puhua samaan hengenvetoon muun seksuaalisen olemisen kanssa. Ehkä ihmisiä kauhistuttaa se, että vauvan läsnäollessa jollekin voisi tulla seksi mieleen; se kai on jotenkin ”epäpyhää”? Itse olen kyllä sitä mieltä, että imettävä äiti on aika harvoin yököttävä näky. Yökötys on kyllä katsojan silmässä.

  Vaikka tissit lätkäisisi pöydälle…
  (Tuon haluaisin nähdä)

  Huonosti käyttäytyviä äitejä on kai olemassa, vaikka äitiys normaalisti tekeekin naisesta erehtymättömän pyhimyksen.

 3. Niin, suosikaamme kantoliinoja! Mutta toisaalta vaunuihin vauvan saa kätevästi kiinni ruokailun ajaksi. Siis sellasen isomman, joka saattaa syyä joskus vähä jotaki muutaki, ku tuota maailman luonnollisinta lasten evästä (en sano vauvan, koska vain murto-osa imetysajasta on vauva-aikaa).
  Tunnustan kyllä ite joskus esitelleeni eväspussia hieman liian vapaasti kun koitin ruokkia lapsukaista kaupan tiskillä.
  Mutta kummasti se tuntuu närkästyttävän paljon enemmän, jos sitä paljasta pintaa vilkkuu imettävältä äidiltä, kuin että joku esittelee ryntäitään muuten vaan turhan rohkeasti. Ainaki minun silmiini on sattunut kyllä paljon useammin niitä muuten vaan liikaa paljastelevia, kuin imettäviä äitejä. Vaikka liikun paljonkin imetysmafiaporukoissa ja tilanteissa, joissa vauva pitoisuus on keskimääräistä isompi.
  Sitä paitsi, jopa muuten kaiken peittävät muslimit saavat imettää täysin rauhassa tissiä näytellen! Meillä länsimaalaisilla on ihan varmasti joku suuri imetys (tai imettämättömyys) trauma tämän kaiken tissivihan taustalla!

  Hyvin provosoituneena
  Ankka

 4. Hih, en voi sille mitään että mua vaan huvittaa nämä tämmöset imetyksen kauhistelijat, ja saavat mut vaan entistä hanakammin imettämään just tasan siellä missä olen kun vauvalle iskee nälkä (tällä hetkellä sattumalta imetän vauvaa, vaikka pääasiassa tississä on roikkunut enempi taaperot). Mulla on nimittäin imetystä takana nyt jo yli 9 vuotta (ei saman lapsen kuitenkaan, kolmannen), välissä on vain raskausajat milloin en ole imettänyt. Ja minähän en muuten neljän seinän sisään jää elinkautista lusimaan kun en ole mitään laitonta tehnyt!

  Jos mun imetys häiritsee, niin neuvoksi: ÄLÄ KATSO. Ja varmasti jos joku jää toljottamaan, niin kysyn että mikä on hätänä (tai jos satun olemaan pahalla tuulella niin kysyn ystävällisesti ”Mitä vahtaat?”). Tähän mennessä ei kyllä kukaan ole jäänyt tapahtumaa ällistelemään, 99% ihmisistä ei edes huomaa että imetän. Eipä kai kun imetän esim. kaupassa kävellessäni, eivätkä ihmiset osaa ”odottaa” että joku kävellessään imettää, joten eivät sitä sitten edes huomaa.

  Mulla ei ole mitään hinkua esitellä raskausarpisia riipputissejäni kenellekään, joten JOS sattuu käymään niin että paitani on huonosti tai minulla on muita hankaluuksia peittää itseäni imettäessäni, niin kyllä mielestäni kanssaihmiset voisivat hienotunteisesti katsoa muualle.

  Kiitos.

 5. Itse olen 30+ ikäinen vielä lapseton nainen, joka on elämänsä aikana istuskellut aika paljon erinäisissä helsinkiläiskahviloissa, myös näissä imettävien äitien suosimissa. Pidän koko ”julki-imettämisestä” silloin tällöin nousevaa kohua aika hassuna, koska en ole itse koskaan missään Suomessa joutunut todistamaan minkäänlaista sopimatonta paljastelua imetyksen yhteydessä. Johtuisikohan sekä se, että itse en ole ”paljasteluun” törmännyt että ”paljastelun” aiheuttamat agressiiviset reaktiot siitä, että meillä suomalaisilla naisilla on kuitenkin moniin muihin kansallisuuksiin verrattuna yllättävän häveliäs suhtautuminen kehoomme ja sen paljastamiseen ?

  Ainoastaa kerran olen tuntenut joutuneeni imettäjän taholta ”tissihyökkäyksen” kohteeksi . Tämä tapahtui, kaikista paikoista, Pradan tehtaanmyymälästä Levanessa joskus 2000-luvun taitteessa. Siellä ilmeisen täysitissinen saksalainen perheenäiti nosti t-paitansa estottamasti naisten vaateosaston keskelle sijoitetulla penkillä paljastaen ihan kaiken, minkäänlaisia liivejäkään kun hänellä ei ollut. Silloin kieltämättä tuli mieleen, että asian olisi voinut hoitaa hitusen tyylikkäämminkin.

 6. Loiskiva Seppo, miten minun lapseni ruoka on sinulta pois? Vai meinaatko että jakaa pitäisi tai niitä tissejä esitellä sinullekin? 😀 Älä unta nää. Itsekästä kun annan vaan omalle vauvalle mutten sulle ollenkaan 😀 *LoL*

 7. Intoonnuin lisäämään blogisi sivupalkkiini löydettyäni mielenkiintoista tekstiä julki-imetyksestä. Nämä jutut ovat kohta itsellekin ajankohtaisia ja hämmentää jo etukäteen, kuinka vahvaa vihamielisyyttä (esimerkiksi ”itsekkääksi” solvaamista puhuttaessa ihmisestä, joka ruokkii lastaan?!) näitä imetysasioita kohtaan tunnetaan. Musta tuo ”ei ole pakko katsoa” on kerrassaan loistava neuvo kun kyse ei ole esimerkiksi yhdynnästä keskellä puistoa vaan melko pienimuotoisesta tapahtumasta. Ja jos valita pitää vauvan nälkäitkun ja vauvan ruokkimisen välillä, luulisi kaikille osapuolille, siis myös imetystä kavahtaville olevan selvää, kumpi aiheuttaa vähemmän häiriötä.

  1. Vähän samaa ”ei oo pakko katsoa” -linjaa voisi soveltaa puskaseksiinkin, siis jos kumpikaan osapuoli ei huuda apua. Tai ainakin täällä Tuppulassa on rannalla sellaisia parkkipaikkoja joihin pysäköityihin autoihin ei tarvitse mennä kurkkimaan ellei halua nähdä, eikä sovi kurkistella vaikka haluaisikin, no, jos sattuu olemaan oman puolison auto parkissa niin voi varmaan lähettää yksityisetsivän videokameran kanssa 😉

   Toisella mentaliteetilla voikin sitten mennä videoimaan kaikki lemmenparit, ja haastaa oikeuteen yleisen sukupuolimoraalin loukkauksesta.

 8. Minäkin haluaisin nähdä sen, miten tissi läiskäytetään pöytään. Sillä on varmaan jotain mystistä tehoa maidontuotannolle. Kun tarpeeksi mojovasti läiskäisee, niin on taattua, että lapsen maha täyttyy. Pläts vaan.

  Kuka kuvais youtubeen opetusvideon: ”Näin isketään tissi pöytään”?

  Millainen rinta tarkoitukseen sopii? Ei varmaan sovi olla liian kiinteä tai täysi, sillä silloin joutuu oikeastaan koko ylävartaloa heilauttamaan. Tulee kömpelö suoritus. Semmoset löysät pussit olis kai paremmat. Mut harmi kun yleensähän ne on sellaset vasta imetysten loputtua. Ei siitä pöytään iskemisestä sillon varmaan enää mitään iloa ole.

  Mä en ole koskaan nähnyt miten tämä tehdään. Tietäiskö joku suositella jotain hyviä julkisia tissiniskentäpaikkoja, joissa tätä harrastetaan?

 9. Edelliselle: kysyit hyviä tissiniskentäpaikkoja. Kokeilepa mielikuvitusta ja sieltä erityisesti metaforisen kielen maailmaa.

  Julki-imettämisestä: on kohteliasta huomioida muut ihmiset. Muiden huomioiminen koskee myös äitejä. Julkisen imetyksen voi hoitaa ihan asiallisestikin.

  Imetys on intiimiä, se on yksityistä. Ei se että saa lapsen poista sitä ettei tarvitsisi enää huomioida muita ihmisiä.

  Jos tissinsä lopsauttaa kahvilassa tai kylässä sohvalla noin vain kaikkien eteen kyse on käytöstapojen puuttumisesta tai tarpeesta saada huomiota. Muistakaa se vauvakin! Eikö se ole siinä tärkein? Mitä vauva haluaa? Maitoa, läheisyyttä ja lämpöä – ei showta.

 10. Siis heh. Muslimimaassa asuneena olen imettänyt nälkäistä nyyttiä keskikaupungin vilkkaimman kadun varrella, puhumattakaan julkisista kulkuvälineistä ja ravintoloista, eikä kukaan ole lotkauttanut silmäänsäkään.
  Ihmetyttää ainoastaan se, että suomalaisessa alastonkulttuurissa kasvaneet voivat tuollaisia mielipiteitä edes heitellä. Alastomuus julkisilla rannoilla ja saunoissa, jopa sekasaunoissa, on kaikkien mielestä ihan normaalia mutta maitoa tihkuvan tissin nopea vilahdus ei?!! Kannattaisi miettiä mikä on vinksallaan valtakunnassa.

 11. Minua riepoo ehkä eniten imettämisen vertaaminen ulostamiseen, mihin imetysvastaisissa kiihkeissä keskusteluissa usein sorrutaan, kuten nytkin noissa, joista arkitehti provosoitui. Niin provoisuin minäkin ne luettuani. Imetys on lapsen ravinnon saantia eli se vastaa aikuisen ihmisen syömistä, ei ulostamista. Kyllä ne vauvat ulostavatkin ja sen muuten normivauvat usein tekevät vaikka ruokapöydän vieressä vaippaansa eikä sitä kukaan suuremmin paheksu. Mutta auta armias, jos viet vauvan tarpeilleen vessaan lavuaarin päälle niin johan siitä haloo syntyy (mutta se on jo toinen asia, arvaan että arkitehdillä olisi siihenkin hyvää sanottavaa). Imetys tai oikeammin se, kun vauva imee, on syömistä ihan riippumatta siitä, että siihen liittyy tissi, joka on myös vaan ei yksinomaan sukupuolisuuteen kuuluva asia.

  Joku muukin sen jo sanoi: miten paljastavissa seksikkäissä rinnat melkein paljastavissa vaatteissa kulkeminen ei ole ollenkaan sopimatonta mutta imettäminen on? Imettäessä rintaa näkyy usein vähemmän kuin avonaisista vaatteista. Vai onko olennaista se jos nänni näkyy? Onko se jokin kriteeri sopivuudelle? Mutta nännihän ei edes näy lapsen imiessä, vain ennen kuin lapsi tarttuu kiinni ja silloin, jos hän päästää irti.

  Itsekään en ole koskaan julkisilla paikoilla nähnyt mitään tissinpaljastelijaimettäjiä vaan hyvin huomaamattomia rauhallisia kauniita imetystapahtumia. Miten on mahdollista, että paljastelemista olisi niin paljon kuin näissä kiihkokeskusteluissa annetaan ymmärtää? Imettää voi diskreetisti, eikä siinä tarvita edes Boobin imetyspaitoja (joita hankin vasta neljännen lapsen kohdalla, ei niitä Esikoisen aikaan varmaan ollutkaan) eikä mitään harsoa lapsen naamalle. Itse olen imettänyt mm. huonekalukaupassa, kenkäkaupassa, puiston penkillä, kahvilassa, ravintolassa, lentokoneessa. Kukaan ei ole tullut tuijottamaan eikä sen paremmin paheksumaan. Usein on ollut niin, ettei kukaan ole edes huomannut mitä tapahtuu. Ei silloin ainakaan, kun imetin kantoliinassa Kuopustani – nälkä yllätti hänet Pietarin kirkossa kesken jossain jonossa seisomistani. Voisin kuvitella että siitäkin paikasta muuten löytyy imetyskuvia Jumalanäidistä. 😉

 12. On se kaunistakin, olet oikeassa. Se on vain jotenkin niin todella intiimiä. Niin intiimiä ja yksityistä, että läsnäolija ei voi olla nolostumatta. Harva asia oikeastaan on niin intiimi..? Ehkä kaikki imettäjät eivät koe sitä niin, mutta näin tavalliselle kaduntallaajalle (jolla ei vielä ole omia lapsia) tulee tunne, että tahtomattaan tirkistelee/näkee jotain todella henkilökohtaista ja yksityistä.

 13. Kuulumatta kumpaankaan ”osapuoleen” ihmettelen vain, eikö kukaan ole huomannut sitä, että oikeastaan jokaisen kommentoijan mielestä julki-imettäminen on ok, jos sen tekee asiallisesti? Siis kuten suurin osa tekeekin? Kukaan ei ole kieltänyt imettämästä julkisesti, vain puhunut paljaan pinnan näyttämisen välttämisestä.

  Brimin ja Turistin kirjoituksien kautta tänne tulleena.

  1. Turistin sanatarkka kommentti oli ”Minä en katso hyvällä julkisilla paikoilla imettäviä naisia. En varsinkaan, jos kyseiset lehmät eivät edes yritä peittää paljasta rintavarustustaan”. Ja sitten neuvotaan menemään vessaan tai ainakin pysymään kotona niin pitkään että vauvan ruoka-ajat tulevat tutuiksi.

   Meillä päin tuollainen lauseenmuotoilu luetaan niin ettei katso koskaan hyvällä, vaikka kyseinen lehmä imettäisi säkissä, ja varsinkaan jos ei imetä. Kommenttipuolella neuvotaan sitten että tuttipullokin on keksitty, okei, mutta minulle ainakin ja varmaan aika monelle muulle ajatus siitä että pitäisi ensin lypsää itsensä jollain Ainun vetopasuunalla ja pullottaa tuote, ettei kukaan vaan vahingossakaan näkisi kaupungilla vilahdusta rinnasta, tuntuu nerokkaalta ja hyödylliseltä kuin tampaxin sisäänpanoputki.

   Brimin kirjoituksesta, jonka luin sitten vasta jälkeenpäin, ja jota en alun alkaenkaan ollut kommentoimassa, tuli selvimmin esille tuo ”peittäisivät edes jotenkin” -pointti. Ja näköjään tuo klassikoksi yltävä imettäminen=paskantaminen=luonnollista -argumenttiketju.

   Sitten tietysti toivoo että sille tavalliselle kaduntallaajalle jäisi mieleen jotain nättiä siitä intiimistä tapahtumasta, ja ehkä joku ahaa-elämys että lapsia voi tuollakin tavalla ruokkia. Asia on etääntynyt monen lapsettoman mielessä niin kauas ettei sitä välttämättä osaa pitää luontevana edes lapsia saadessaan. Varmaan itsekin olen antanut onnittelukortteja tuttipulloineen kaikkineen, sillä pullohan on vauva-ajan todellinen symboli, ei mikään seksileluksi rajattu maitorauhanen, hyi hyi.

 14. Arkitehti: ”Minusta se maitorauhanen on kaunis molemmissa funktioissaan, makuasia.”

  On se kaunis. Ja kaunis on myös esimerkiksi miehen penis uljaassa seisokissa – mutta en minä välttämättä haluaisi kahvilassa kesken kahvin juonnin sitä penistä ihailla…

  Näissä asioissa ”luonnollisuus” ja ”kauneus” ovat vähän heikkoja argumentteja suuntaan tai toiseen. Onhan ihmisen ”luonnollisin” olotila olla alastomana, muttei juuri kukaan edellytä, että siksi pitäisi saada kirmata pitkin kaupunkia Aatamin/Eevan asussa. Myös seksi on erinomaisen luonnollinen ja kaunis juttu – mutta kuinka moni haluaisi istua kahvilassa, kun naapuripöydän pari harrastaa sukupuolista ilottelua kaiken kansan nähtävillä?

  ”Vähän samaa “ei oo pakko katsoa” -linjaa voisi soveltaa puskaseksiinkin, siis jos kumpikaan osapuoli ei huuda apua.”

  Pitäisikö tässä kohtaa siis neuvoa äitejä, että menkää sinne puskaan imettämään? Vai olisiko kohtuullista, että nämä seksiä harrastavat pariskunnat tulisivat siihen imettävän äidin pyödän viereen harrastelemaan? Koska eihän äidin tarvitse heitä katsoa.

  Laura: ”Julki-imettämisestä: on kohteliasta huomioida muut ihmiset. Muiden huomioiminen koskee myös äitejä. Julkisen imetyksen voi hoitaa ihan asiallisestikin. ”

  Niin. Tämä on ehkä se olennaisin pointti näissä asioissa: on ihmisiä, joita paljaat rinnat häiritsevät, vaikka niitä käytettäisiin imetykseen ja näitä ihmisiä on ilmeisen paljon. Olisi kohteliasta huomioida heidät. Silti kohteliaisuus tuntuu usein olevan liikaa vaadittua, monissa muissakin asioissa. Kun minäminä haluaa tehdä asian näin, muilla ei ole siihen MITÄÄN nokan koputtamista; kun minäminän mielestä asia X on maailman luonnollisin ja upein asia, muilla ei ole oikeutta häiriintyä siitä tai jos häiriintyvät, niiden häpeä – minäminän ei tarvitse kohteliaisuutta harrastella.

  Ja näissä keskusteluissa mennään niin helposti ääripäästä toiseen. Kun joku sanoo, ettei hirmuisesti arvosta paljasta rintaa kahvilassa ja kehottaa ihmisiä joko peittämään tapahtuman tahi tekemään sen sopivimmissa tiloissa, sen tulkitaan tarkoittavan, ettei kukaan saisi koskaan imettää julkisesti yhtään missään. On aika turhauttavaa keskustella, jos ja kun siirrytään aina yhdestä ääripisteestä toiseen.

  Sirokko: ”Ihmetyttää ainoastaan se, että suomalaisessa alastonkulttuurissa kasvaneet voivat tuollaisia mielipiteitä edes heitellä. Alastomuus julkisilla rannoilla ja saunoissa, jopa sekasaunoissa, on kaikkien mielestä ihan normaalia mutta maitoa tihkuvan tissin nopea vilahdus ei?!! ”

  Aivan varmasti useimpien mielestä tissin vilahdus julkisilla rannoilla ja saunoissa on aivan ok – mutta useimpien mielestä esimerkiksi kahviloissa, busseissa ja kaupoissa ihmisten olisi suotavaa olla vaatteet päällä.

  jl: ”Minua riepoo ehkä eniten imettämisen vertaaminen ulostamiseen, mihin imetysvastaisissa kiihkeissä keskusteluissa usein sorrutaan, kuten nytkin noissa, joista arkitehti provosoitui. ”

  Minä taas en ymmärrä, miksi vertaus ulostamiseen on niin hirmuinen. Ulostaminen on ihmisen luonnollinen tarve – aivan kuten syöminenkin. Siitä se vertaus syntyy; ei voida ”luonnollisella tarpeella” perustella asioita, jotka tehdään julkisesti ja joita ei sovi julkisesti tehdä.

  Sitä paitsi, aiemmin julkisesti ulostaminen oli ihan sallittua. Vanhassa etikettikirjassakin neuvotaan, että ei ole kohteliasta mennä kättelemään tuttavaa, joka juuri vääntää torttua talon seinustalla ja esimerkiksi Ranskassa hovimiehet pissailivat vapaasti kuninkaanlinnankin seinustoille ja nurkkiin. Sen sijaan julkista imetystä olisi todennäköisesti pidetty karkeana loukkauksena.

  Niin ne asiat muuttuvat.

  Arkitehti: ”Sitten tietysti toivoo että sille tavalliselle kaduntallaajalle jäisi mieleen jotain nättiä siitä intiimistä tapahtumasta, ja ehkä joku ahaa-elämys että lapsia voi tuollakin tavalla ruokkia. ”

  Koska suurin osahan meistä ei tosiaan tiedä, että lapsia voi ruokkia rintamaidolla… Näin lapsettomalle ei-lapsia haluavalle tuo oli suuri uutinen. Mitä seuraavaksi? Meinaatko, että naiset synnyttävät itse lapsensa eikä haikara tuokaan niitä?

  Kaipa sitä seksiäkin sitten voisi alkaa harrastaa kahviloissa. Toivoisin, että sille tavalliselle kaduntallaajalle jäisi jotain nättiä mieleen siitä intiimistä tapahtumasta ja ehkä joku ahaa-elämys, että lapsia voi tuollakin tavalla tehdä.

  1. No, ainakin meillä on ollut kotona kylässä tuollaisia ala-asteikäisiä, jotka katselivat ystävänsä pikkuveljen syömäpuuhia äimän käkenä koska heillä ei ollut harmaan vaaleaa aavistusta siitä mistä oli kysymys. Kai he luulivat että tissien tarkoitus on somistaa kalenteria autokorjaamon seinällä 😉

 15. No epäilemättä pienet lapset eivät sitä tiedä vielä, mutta itse jaksan luottaa sikäli meidän koulujärjestelmäämme, että asia selviää heille jossain vaiheessa. Siis ilman tosielämän demonstraatioitakin.

 16. No ihan varmasti ei koulusa seleviä, sieltähän nämä kaikki imetyksenvastustaja vaahtoajat ajatuksensa ammentaa.
  Onneksi meillä on laki, joka turvaa julki-imetyksen 🙂

 17. Pakko kantaa korsi keon päälle vielä minunkin..
  Minulla ei ole mitään julki-imettämistä vastaan, mutta kuten sisareni tai äitini tekee, niin sen tissin voi oikeasti peittää sillä harsolla. Niin tekisin itsekin; ei minulla olisi tarvetta korostaa äitiyttäni tissieni avulla 😛
  Joskus jossain oli keskustelua siitä, miten lapsista on tullut statussymboleita.. Näitä keskusteluja lukiessa tuntuu että se kuva vain vahvistuu. Ja ihmisten itsekkyys..
  Miksei nyt vaan voi sitä harsoa heittää päälle?? 😐

 18. Arawn: ”On se kaunis. Ja kaunis on myös esimerkiksi miehen penis uljaassa seisokissa – mutta en minä välttämättä haluaisi kahvilassa kesken kahvin juonnin sitä penistä ihailla…”

  Tuotanoin. Jos tissi on verrattavissa stondaavaan kyrpään, niin eikö silloin tuttipullo ole verrattavissa dildoon? Tuttipullon laadusta ja hinnasta voi sitten päätellä että pitääkö sitä verrata vibralla varustettuun vaiko ihan tavalliseen munan korvikkeeseen.

  Hui halvattu mitä pervoilua! 😮

  Ei mutta tosissaan, en minä vaan ymmärrä mikä pakkomielle joillakin ihmisillä on saada tehtyä imetyksestä suunnilleen orgioihin verrattavaa touhua. Ja mitä tulee imetyksen vertaamiseen paskantamiseen, niin luonnollisia tarpeita ovat kyllä molemmat. Suurimpana ongelmana julkisessa paskantamisessa on varmasti ennenkaikkea hajuhaitat, sekä kiistämättömät hygieniahaitat. Näistä kumpaakaan ei ole imetyksessä. Käsittääkseni muuten miesten vessoissa on niitä semmoisia pisuaareja, ja miehet kuseksivat hyvinkin seurallisissa olosuhteissa, jopa ventovieraiden läsnäollessa.

  Tc:lle, niin usko pois, eipä ihan oikeasti kovinkaan moni imettäjä mitenkään tieten tahtoen tissejään esittele, en minä ainakaan halua ihmisten näkevän tissejäni, mutta siitä huolimatta imetän kyllä hyvinkin ”julkisesti”. Eilen imetin kävellessäni kauppaan, vauva kantoliinassa. Eipä tuota kovin moni näyttänyt huomaavaan, yksi kultainennoutaja meitä tuijotti, mutta uskoisin että se ei ollut kovinkaan kiinnostunut itse imetyksestä. Minulla toisaalta on puolellani pitkä kokemus imetyksestä ja _sen_salailusta_. Toisaalta myös se, ettei minua todellakaan loppujen lopuksi kiinnosta menettääkö joku yöunensa siksi että minun lapseni saa rintamaitoa. Väittäisin että helpommin vilahtaa niillä jotka imetysuraansa vasta aloittelevat, ja väitän myös että heille se on kovempi paikka kun niin käy (varmasti olin itsekin huomattavasti kainompi esikoisen kohdalla).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top