Piraattienlahdella

maailmanparannus3 Comments

Olet täällä:Piraattienlahdella

baiadeipirati

Kesälukemisena Luca Nerin La Baia dei pirati.

Minä en yhtään epäile sitä etteikö nykymuotoinen copyright voisi hävitä. Kaatuihan Berliinin muurikin. Nykymuotoisen copyrightin turvaamiseen tarvitaan niin järeitä keinoja, että siinä jää Stasi toiseksi. 

Useassa lähteessä esitetyn arvion mukaan kaksikymmentä miljoonaa italialaista lataa vertaisverkoista, myös copyrightin suojelemaa materiaalia. Se tarkoittaa toki sitä että miltei neljäkymmentä miljoonaa ei lataa – vielä. Moni mummo odottaa laajakaistaa, ja sitä että lapsenlapset tulisivat asentamaan eMulen.

3 thoughts to “Piraattienlahdella”

 1. Minusta copyrightin häviäminen on tietysti valitettavaa. Kun kuitenkin on kyse toisen työstä. Itse olen aina yrittänyt olla korrekti, ja lainatessani tekstiä mainita lähteen. Ainahan sitä ei edes tiedä.

  Nyt näyttää siltä, että kirjojen kirjoittaminen ei todellakaan lyö leiville. Meidänkin monikulttuurinen perhe-kirjasta saatiin kolmen jaettavaksi 1.000 euroa. Monen kuukauden työstä. Siinä on 200 sivua.

  Mutta saman verran sai myös Liisa Liimatainen Irania käsittelevästä kirjastaan, johon hän oli kerännyt materiaalia vuodesta 1997 lähtien. Ja sivumäärä on 300.

  Kirjoittaminen ei lyö leiville, mutta se on hurjan kivaa.

  1. Kauhean monimutkainen asia tuo copyright, kun osa luovasta työstä maksetaan kuitenkin kertakorvauksena ja musiikissa suurin nettoaja on ollut levyteollisuus, joka kynsin ja hampain pitää kiinni omastaan vaikka itse fyysisen tuotteen, levyn, ja sen jakelun kustannukset ovat käytännössä mitätöityneet. Kai tuo teidänkin kirjasta saatu tonni oli kertakorvaus, vai joko ne on kaikki myyty? Saatteko lisää, jos kustantaja ottaa uusintapainoksen?

   Innokkaimmat nettipiratismin kannattajat ystäväpiirissäni ovat muusikoita 🙂 Jos tutustut siihen miten Italian Teostoa vastaava SIAE jakaa ne rahat, jotka niille täytyy pulittaa muusikoiden keikasta, niin ymmärrät: systeemi on monimutkainen, mutta toimii jotenkin niin että esimerkiksi kansanmusiikkia (trad., säveltäjä ei tiedossa) soittavien SIAE-maksut jaetaan suurosakkaiden kesken sen mukaan mitä kullakin on rekisteröityjä viisuja. Meillä soitti bändi häissä, ja keikkapalkkion lisäksi joudumme maksamaaan AlBanolle ja Renato Zerolle?

   Kirjoja ei vielä ihan tuosta vain imuroida, mutta sekin aika tulee. Täytynee panostaa luentokeikkoihin ja muuhun oheissisältöön 😉

 2. Ciao Katja, oletan, että sieltä jotain heruisi, jos tulisi uusi painos. No, hiukan voi saada lisää rahaa myymällä omaa kirjaansa, kun sen saa 40 prossan alennuksella. Mutta ei sitä nyt kavereilta kehtaa oikein rahastaa. Ja keillepä muille niitä nyt tulisi myytyä.

  Minun artikkelini siinä Monikulttuurinen perhe-kirjassa ilmetyy tiivistettynä Kodin Kuvalehdessä elokuun 21. päivän numerossa.
  Mistään korvauksesta ei ole ollut puhetta. (Sic!)
  Mutta ajattelin, että jos noin vuoden työstä saa 315 euroa, niin sorom noo! Enkä kieltäytynyt, koska kuitenkin hiukan maine siinä leviää. Tulevia kirjoja silmällä pitäen.

  Muuten myös Like maksoi vain 1.000 euroa Liisa Liimataiselle hänen Irania käsittelevästä kirjastaan, jota hän on valmistellut vuosikaudet.
  Kirjojen kirjoittaminen ei siis lyö leiville kuin joidenkin bestsellerien tapauksissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top