Loman loppurykäys

arkkitehtuuri, SuvisuomiNo Comments

Olet täällä:, SuvisuomiLoman loppurykäys

punamultaa

Vähiin käy ennen kuin loppuu, ja loman lopussa tulee aina helkkarinmoinen kiire.

Keitimme 30 litraa punamultaa, Hangö Faluröd, maalasimme saunan ja pinkaisimme illaksi oopperaan. Kummitätini Kuiskaaja piffasi.

Koska alkuperäisissä ulkoverhouslaudoissa oli ennen mekaanista maalinpoistoa lateksi ja paikoin sen alla taivas tietää mikä petroliöljymaali, katsoin viisaimmaksi boostata keittomaalia pellavaöljyvernissalla. Resepti oli aika tarkalleen Talotohtorista:

28 l vettä
1 kg rautavihtrilliä
2,5 kg jauhoja
5 kg punamultaa
2 l pellavaöljyvernissaa

Maali keitettiin tiilistä ladotun pihagrillin päällä 60 litran vaihteistoöljytynnyrissä, jonka Automies oli tuonut duunista ja leikannut auki rälläkällä. Operaatioon meni kolmisen tuntia, sillä pigmentti lisättiin kahden ja puolen tunnin kohdalla ja pian sen jälkeen alettiin kuivatella padassa kasteltua koelautaa.

Vuorilautojen maalaaminen jää Automiehelle, niiden pohjamaaliksi käy sinkkivalkoinen ja pinnalle Uulan pellavaöljymaali. Numeroidaan ja maalataan penkillä, ettei tarvitse teippailla tai muuten skarpata. Tarkkaa kättä vaativat kohdat nakitetaan rouva Tuomenkukalle. Automies on hyvä johtaja: hän osaa delegoida.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top