Olet täällä:, maailmanparannus, mediaVidiootit

no_tv__by_gnato

Perheemme kärsii keskivaikeasta videoriippuvuudesta. Sen huomioon ottaen on yllättävää että olemme kyenneet ottamaan ensimmäisen askeleen kohti ratkaisevaa sisustus- ja elämäntapamuutosta: kodin AV-keskuksessa telkkari ja läppäri ovat vaihtaneet paikkaa. Televisio on IKEA-kaapin päällä häpeämässä ohjelmatarjontaansa, antenni- ja virtajohdot ovat edelleen seinässä mutta viihde-elektroniikkalaite laitetaan päälle kerran päivässä kello 14.30, jolloin katsotaan uutiset. Totta puhuen ei edes jokainen päivä.

Kyllähän ihmisen  pitää tietää mitä maailmassa tapahtuu, vai? Että pääministerin bileissä on ollut maksullisia naisia, Tupla- ja kuitti -juontajalle järjestetään valtiolliset hautajaiset, töistä palaava nainen on raiskattu parkkihallissa, perheenisä on lahdannut kirveellä koko perheensä, jos ei kotimaassa niin ainakin Texasissa?

Totta kai jatkamme ruudun töllöttämistä: lapset katsovat videoita DVD:ltä, kasetilta, tikulta, YouTubesta, Neppajymykerhoa ja Katinkonttia Ylen Areenalta, aikuiset netistä imuroituja sarjafilmejä italiaksi tekstitettynä seuraavana päivänä jakson ensiesityksestä Vapaassa Maailmassa. Jopa ajankohtaisohjelmia suoraan RAI:n sivuilta. Mutta, mutta: ilman mainoksia, ja ohjelman loppuessa kuva ruudulla pysähtyy eikä jatku salakavalasti seuraavalla visailulla, tanssitytöillä, planeetan kannalta epäoleellisten väkivaltauutisten yksityiskohdilla mässäilyllä, Cognella ja Meredith Kercherin murhalla, Big Brotherilla…

Pikku hiljaa laajennamme videodieettiä ja yritämme hankkia elämän.

3 thoughts to “Vidiootit”

  1. Jep. ”On-demand” on oikea töllötystapa. Meilläkin ”streaming” töllötys on ollut pannassa jo pitkään (vuosia?), tv ainoastaan tallentaa valittuja sarjoja / ohjelmia ”sitten joskus” -katsottavaksi, pikkukakkosetkin nauhoitetaan (ja usein dellataan katsomattomina). Ylen Arenan lastikset ovat kovassa käytössä viikonloppuisin. Uutiset luetaan nettilehdistä. Tv:n ”seuralaispalvelu” ei ainakaan tähän meitin elämänvaiheeseen sovi (jos sopii mihinkään).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top