Tammisaari

tissiä perkele5 Comments

Olet täällä:Tammisaari

Luin sitten Hesarista että lakkauttavat Tammisaaren sairaalan synnytysosaston. Asiahan ei minua koske, koska en ole menossa Tammisaareen synnyttämään, enkä näillä näkymin mihinkään muuallekaan. Suututtaa silti, sillä Suomi ei ole vauva- saati äitimyönteisyyden kärkimaita. Ja suututtaa, koska jokainen vaatimus paremmasta syntymästä teilataan hormonihuuruisten humanistien tai feministien tai mitä lienee humanoidien elämysturismiksi, joka saattaa vaaraan lapsen turvallisuuden. Tiedä sitten miten ovat päässeet lähes sadan prosentin vauvamyönteisyyssertifiointiin säkerhet-säkerhet-naapurimaassa. Siellä ne vain hymyilevät ja syövät vadelmaveneitä, ja kaikilla on niin jättekul, perkele, tapetaanhan hevosiakin.

Pienten yksiköiden valmius hätätilanteessa ei voi olla suurten yksiköiden luokkaa. Suurissa yksiköissä kasvaa iatrogeeninen riski, kun on valmius ja ehkä jopa rutiini lähteä korjaamaan sellaista, joka ei ole rikki. Suunniteltu kotisynnytys on riittävän turvallinen, että sitä voidaan pitää käypänä käytäntönä joissakin länsimaissa – Italiassakin, niissä hyvinvoivissa maan osissa. Sataprosenttisen turvallista synnytystä ei ole.

Suomi on niin pieni maa, että sinne mahtuu vain yksi ajatus kerrallaan. Muunlaiset ajatukset vaiennetaan excel-taulukolla tehtävällä silmänkääntötempulla.

5 thoughts to “Tammisaari”

  1. Synnytysosaston häviäminen ei ole edes Tammisaaren sairaalan lopettamisessa se avainasia, se vain saa huomiota, koska sairaalaan on tultu synnyttämään kauempaakin. Tätä lopettajat nyt tavallaan myös käyttävät hyväkseen: mielikuva elitististen luomupehmosuomenruotsalaisten synnytyssairaalasta auttaa laittamaan lapun luukulle, koska silloin ei tarvitse puhua lainkaan siitä, että läntisellä Uudellamaalla synnytetään jatkossa taksiin ja kuollaan ambulanssiin, jos se ehtii edes tulla paikalle! Helvetti! Kirjoitankin tästä oman postauksen, nyt alkoi ottaa päähän…

    1. Joo, luomupehmosuomenruotsalainen on aika kamala juttu, juuri sellainen naula johon vasara osuu kun sen pää on muita ylempänä. Ettäs kehtaavatkin, näin vaikeina aikoina, höyrytä jostain vauvamyönteisyydestä tai lääkkeettömästä kivunlievityksestä. Jotain synnytyslaulukursseja siellä vetävät, ja pukeutuvat puunhalaajavaatteisiin 😉

  2. En ole synnyttänyt minäkään Tammisaaressa, enkä synnyttäisi siellä (enkä muuallakaan) mutta suren silti. Suren kaikkien suomalaisten tulevaisuudessa synnyttävien naisten puolesta, koska Tammisaaren mukana menetämme jotain todella tärkeää: uranuurtajan, suunnannäyttäjän, synnyttäviä perheitä ja heidän valintojaan arvostavan ja heille vaihtoehtoja antavan synnytysosaston. Surkeaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top