Mitä hullua

matkailu4 Comments

Olet täällä:Mitä hullua

binario

Tartun Sirokkon haasteeseen.

On ihan vakiojuttu, että lomilta palatessa on tavaraa enemmän kuin käsiä ja Helsinski-Vantaan lentoaseman vihainen täti naputtaa ylipainosta (ei enää, sillä neljän maksavan matkustajan kanssa saisi raahata matkatavaraa 80 kiloa, vaan eihän se käy kun pitää raahata enemmän tai vähemmän käsimatkatavaraksi heittäytyvät lapsetkin). Kaikkien painavien valurautapannujen sekä ylivoimaisesti italialaisia vastineitaan paremman pöntönsupistajarenkaan rinnallakin hulluimmaksi Suomen-tuomisekseni rankkaan Biodeg Finland OY:n lämpökompostorin, joka osoittautui uskomattoman hyödylliseksi kun koko maata koitellut sähkökatkos pysäytti kaiken tunneiksi, vuorokaudeksi, toistaiseksi. Kuulimme sähkökatkosta autoradiosta matkalla kentälle, Finski vakuutti että Roomaan asti pääsemme mutta ei sitten sen suurempia vakuuksia. Fiumicinon vessat olivat pimeänä ja lattioilla nilkkoihin asti tallattua kosteaa vessapaperimassaa.

Kuvassa istutaan Roma Terminin raiteella odottamassa josko joku juna lähtisi jonnekin, sinne asti päästiin lentokentältä dieseljunalla. Oli komposteri jonka päällä istua, ja Italiattarella omat eväät. Nih. Tuli yökyläkeikka ICCROM-restauroijatutun kämpillä, eikä sitä olisi hotelliin päässytkään kun ei seinästä tule rahaa, tai jotain.

Komposteri on jäänyt pieneksi nelihenkisessä taloudessa, mutta se on toinen juttu. Korvaavaksi tuotteeksi kaavailen jotain TSI-mallia.

4 thoughts to “Mitä hullua”

  1. Heh, just tänä aamuna mietin pitäiskö vielä tuoda kompostorikin, puutarhamalli, en keksinyt miten. Pitää kai innovoida joku alkukantainen kaupunkiversio… onko tarjota valmiita ideoita?

  2. Hieno idea viedä kompostori. Ja ihana kantoliina sinulla kuvassa… just eilen kysyin ystävältä, mitä teen tuollaiselle liinalleni, kun en raaskisi sitä myydä poiskaan, vaikken enää tarvitse. Taitaa se jäädä kaappiin odottamaan lapsenlapsia tai muita vieraampia kannettavia 🙂

  3. Kompostorista sirokolle tiedoksi: alkukantainen kaupunkiversio on kuulemma vanha arkkupakastin, josta ne vaaralliset aineet (freonit sun muut) on poistettu. On hyvin eristetty ja riittävän iso. Ja jos siinä on vielä väliseinä sisällä, niin voi aina toisen puolen jättää kompostoitumaan kun toista täyttää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top