Paluumuuttaja

siirtolaiskirjeitäNo Comments

Olet täällä:Paluumuuttaja

Talvi-iltoina, keiton kiehuessa ledellä, hän kaipasi muinaisen kirjakauppansa toimistoloukon hellettä, auringon huminaa pölyisissä mantelipuissa aivan yhtä kiihkeästi kuin oli Macondossa kaivannut liedellä kiehuvaa talvikeittoa, kahvinkaupustelijan huutoja ja kevään katoavia leivosia. Peilikuvina toisiaan heijastavien kahden koti-ikävänsä villitsemänä hän kadotti kosketuksensa hienosyiseen epätodellisuuteensa ja kehotti lopulta ystäviään poistumaan Macondosta, unohtamaan kaiken minkä hän oli heille opettanut elämästä ja ihmissydämestä, pyyhkimään perseensä Horatiuksella ja muistamaan, missä he sitten olivatkin, että menneisyys on valhetta, että muistilla ei ole pakotietä, että jokaikinen muinainen kevät on tavoittamaton, ja että kiihkein ja itsepäisin rakkaus kestää vain yhden ainoan katoavan hetken.

Gabriel García Marquez: Sadan vuoden yksinäisyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top