Ammatinvalintaa vielä harkitseville

arki, auto5 Comments

Olet täällä:, autoAmmatinvalintaa vielä harkitseville

Koulun edessä käyty keskustelu:

Francesco on ollut tänään meillä töissä. – Kuka? – Putkimies. – Ai se nelikymppinen joka ajaa Audilla? – Ei, meidän putkimiehellä on Mersu.

5 thoughts to “Ammatinvalintaa vielä harkitseville”

  1. Joo, se näkyy jo tässä maassa. Lukioikäisen vanhempana tiedän, että täällä on paikoin vaikeampaa päästä ammattikoulun suosituille linjoille kuin lukioon. Onnellisia ne, jotka pääsevät haluamalleen sähkö- tai lvi-linjalle, ja voihan niitä muitakin suosittuja olla. Siinä voi sitten sivussa suorittaa lukion oppimääränkin (kaksoistutkinto) tai lisäksi vielä ylioppilaskokeetkin (kolmoistutkinto). Toivottavasti ei käy liian raskaaksi.

  2. Jos vuonna yksi ja kaksi olisi voinut suorittaa ylioppilastutkinnon amiksessa, olisin kai mennyt Vallilan amikseen koneistajalinjalle. Siitä ei olisi mitään haittaa, riippumatta mitä ”isona” aikoo tehdä.

  3. Meidän aikaan ei tosin taidettu amista kauheasti arvostaa… niin ainakin muistelen. Nyt onneksi arvostetaan. Käsillä tekijöitäkin tarvitaan eikä pelkkiä papereiden eikun selainikkunoiden pyörittelijöitä.

  4. Paluuviite: Checklist : Arkitehti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top