Dottoressalle sulhanen

media4 Comments

Olet täällä:Dottoressalle sulhanen

Lääkärien pariutuminen askarruttaa terveyspäättäjiä. Mitä huttua, ihmettelin, sitten luin ja ymmärsin.

Jos nuorista lääkäreistä 73% on naisia, vain 27%:lle riittää lääkäri mieheksi. Optimistisesti ajatellen, sillä osa nuorista mieslääkäreistä voi olla toisinajattelevia tai totaalikieltäytyjiä. Loput joutuvat sekaantumaan toiseen ammattikuntaan, tai pariutumaan keskenään, tai jäämään sinkuiksi.

Toisella sijalla naislääkärien parinmuodostuksessa oman ammattikunnan jälkeen tulevat DI:t ja muut propellipäät. Arkkitehtikin varmaan kävisi, mutta koska nekin naivat yleensä keskenään, niin käytännössä ei, sitten on ekonomit, yhtä kaikki porukkaa joille ei löydy työtä PK-seudun ulkopuolelta. Seuraus: syrjäseudulle ei riitä lääkäreitä. Vaimon työn perään muuttava joutuisi ehkä koti-isäksi. Hui. Tai sitten naislääkäreiden tulee pariutua maajussien kanssa, vaikka ehkä maataloonkin tarvittaisiin sellaista rivakkaa työihmistä enemmän kuin jotain valkotakkia joka luistaa kirkonkylälle terveyskeskukseen sen sijaan että auttaisi aamulypsyllä… vai?

Tarjoan ongelmaan kahta ratkaisumallia, koti-isyyden poislukien (rajansa utopioille):

  1. Propellipäät alkavat kehittämään etätyötä, näin ensi alkuun itselleen. Hittoako sitä kaikkien on pakko muuttaa Ruuhka-Suomeen.
  2. Osa dottoressoista alkaa jo opiskeluvaiheessa katsella itselleen lääkärismiestä jostakin sellaisesta maasta jossa miehiä vielä on lääkiksessä*, integroi ja kotouttaa sen vapaa-ajallaan. Tohtori Mokkakorvan luulisi saavan työtä ainakin julkisen terveydenhuollon puolella syrjäseuduilla, elleivät sitten aseta haussa etusijalle sinisilmäisiä valelääkäreitä.

*Vuonna 2003 Italiassa lääketieteellisistä tiedekunnista valmistuneista 7 kymmenestä oli naisia

4 thoughts to “Dottoressalle sulhanen”

  1. Haa, ehdit ensin! Munkin piti blogata tästä, oli jotenkin niin absurdi uutisotsikko, mutta enpä enää taida jaksaa nähdä vaivaa… 🙂

  2. Aika jànnà, ettà noin suuri prosentti valmistuneista on nykyààn naisia. Meidàn pediatra aina kehuskelee, kuinka hàn oli erilainen nuori. Silloin 40 vuotta sitten oli harvinaista, ettà nainen valmistuu dottoressaksi. Nàin ne ajat vain muuttuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top