Freelancer

media, uraäiti3 Comments

Olet täällä:, uraäitiFreelancer

Aloitin EU:n uusiutuvan energian viikon kunniaksi nousujohteisen urani freelancerina reaktiomediassa Uusi Musta. Lukekaatten.

Uudesta urasta muistui taas mieleeni että keikkahommissa verokortti – tai oikeastaan sen puuttuminen – on minulle edelleen mysteeri. Kun olin noin viiden vuoden Italiassa asumisen jälkeen kypsynyt veroilmoituksen täyttämiseen, soittelin verovirastoon ja sain täytettäväksi pumaskan johon tarvittiin muunmuassa joku leima Italian veroviranomaiselta. Koska edes kirjanpitäjäni ei osannut osoittaa minulle leimoja jakelevaa instanssia, jäi lomake täyttämättä. Jossain vaiheessa karhu luovutti, ja lopetti veroilmoituksen lähettämisen. Olen sen jälkeen kirjoittanut keikoista kuitin, vaikka jostakin TKK:n luentopalkkiosta taisi livahtaa päältä 60% kun ainoa byrokraattisesti tyydyttävä formaatti olisi ollut se verokortti. Vai hainko lähdeverokortin? Vai oliko se juuri se hakemus, johon oltaisiin tarvittu leimaa tuntemattomalta kumileimasininstanssilta? Minä luulen ettei asia oikeasti VOI olla niin monimutkainen, mutta kun en vaan ymmärrä.

Mitenkähän asian hoitavat keikkaa heittävät amerikkalaiset tähtiluennoitsijat? Tmi Prof lähettää laskun?

3 thoughts to “Freelancer”

  1. Vau! Kiitti vinkistä, oli taas tuokin jäänyt huomaamatta. Täytyy lukea juttusi kunnolla, kun saan lasten iltatoimet hoidettua.

  2. TKK:lla hommissani makselin joskus luentopalkkioita amerikkalasille tähtiluennoitsijoille. Yleensä niillä oli oma firma, joka lähetti laskun ja se maksettiin kuin mikä tahansa lasku.

    Palkkion maksajan ei tarvinnut miettiä heidän verokorttejaan eikä tarina kerro, miten he lopullisen veroilmoituksensa tekivät.

    1. No, noinhan sen vissiin pitää mennäkin. Laskut kaiketi olivat kielellä, jota T:mi Proffan kirjanpitäjä ymmärsi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top