Laittomien aseiden kieltämisestä

media, Suvisuomi2 Comments

Olet täällä:, SuvisuomiLaittomien aseiden kieltämisestä

tuli mieleen pari viikkoa sitten tapahtunut Italiattaren leikkikouluaikaisen luokkatoverin isän pidätys: mies oli ns. alalla, soitti suutaan vanhempainkokouksissa niinkuin nyt jokainen joka tietää muiden tietävän että hän on istunut ja voi istua vastakin, ja jonka kodista poliisi viimein jonkun suuremman etsinnän yhteydessä korjasi talteen boostatun puoliautomaattisen, revolverintyyppisen, kännyköitä ja prepaid-puhelinkortteja.

En missään tapauksessa kannata sitä että jokainen kynnelle kykevä hankkii aseen itsensä puolustamiseen, mutta en myöskään usko aselain kiristämisen vähentävän huomattavasti aseiden saatavuutta niiden keskuudessa jotka ovat alalla. Ihmiset ja rauta liikkuvat, ja kuka tahansa lucamoconesi voi ostaa postimyynti-Kalashnikovin jostain lähiseuduilta.

2 thoughts to “Laittomien aseiden kieltämisestä”

  1. Joku aseluvista vastaava totesi verkkohesarin jutussa, että liikkeellä on hyvin vähän aseita, jotka alusta alkaen ovat olleet laittomia.

  2. Aselupien oletettua kireyttä tai lepsuutta enemmän minua ihmetyttää se, kuinka keveitä näyttävät olevan rangaistukset hallussapitorikoksesta. Sellon ampujalta oltiin jo aiemmin kerätty talteen laiton mutka, ja siitä tuli päiväsakkoa osapuilleen yhtä paljon kuin että jos olisi ajanut satasta kahdeksankympin alueella, no, onhan sekin vaarallista.

    Toinen minua mietityttävä asia on se ettei Italiassa kovin usein surmata sivullisia nakkikioskilla, enemmän sattuu harhaluoteja kun alalla olevat selvittelevät välejään. Enkä muista kenenkään isoon ääneen vaatineen lisää aseita yksityisille että he pysyisivät asevarustelussa tasoissa mafian kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top