Suomi 2170

kielenhuolto, media28 Comments

Olet täällä:, mediaSuomi 2170

Dosentti Kyösti Tarvainen sai Vieraskynän verran palstatilaa väestömatematiikalleen, sillä asioista on voitava puhua-lalla-lalla. Koomisinta jutussa on se, että vaikka Pravda kuinka nuolisi persua, sen sitkeämmin vaki-mokukriittiset kommentoijat esittävät vainoharhaisia päätelmiään todistaakseen Muumimamma Halosen, Thorsin, Pravdan punavihertoimittajien ja mamunhalijoiden olevan salaliitossa. Jussi Jalonen pohtii blogissaan mm. Pravdan motivaatiota julkaista moista soopaa. Onhan niillä vissiin joo leveä teltta, kun samaan ruiskumaalaussuojapaperiin mahtuu eriasteinen vihertärähtäneisyys, räikeä vasemmistoidealismi ja reipas oikeistolainen markkinaliberalismi […] naivista pasifismista ja hampaisiin saakka aseistautuneesta yltiöisänmaallisuudesta puhumattakaan.

Minulla ei ole minkäänlaista käsitystä siitä millainen maa Suomi on vuonna 2170; asia ei minua juuri liikuta, sillä sadankuudenkymmenen vuoden päästä olen pari metriä mullan alla, samoin lapseni ynnä mahdolliset lapsenlapset, tonttini on neljä metriä merenpinnan alla, ja nykymenolla ihmiskunta saa pitää itseään onnekkaana ja neuvokkaana jos siihen asti selviää.

Tarvaisen näppärässä laskuharjoituksessa on aukkoja. Uskonto ei periydy DNA:ssa kymmeniätuhansia vuosia sinnittelevän neanderthalilaisgeenin lailla, tai muuten riviluterilaisten olisi jo aikaa pitänyt pelätä syrjäytyvänsä Laestadiuksen uskon tieltä. Maahanmuuttajien keskuudessa pidempi koulunkäynti tulee vähentämään syntyvyyttä pitkässä juoksussa. Islam ei ole yksi köntti, ja islamilaisesta maista muuttaneiden joukossa on myös ihmisiä jotka ovat saaneet islamismista tarpeekseen jo kotopuolessa. Ellei heitä sitten potkita takaisin moskeijaan, kun eivät mahdu siihen kantasuomalaisen kovin kapeaan muottiin väärän pigmentin tai jonkun muun esteettisen haitan vuoksi.

Maailmassa on liikaa väkeä; toisaalta niin Suomi kuin Italiakin on huolissaan oman väkensä vähenemisestä. Poliitikot joutuvat tasapainoilemaan kieli keskellä suuta ratkaistakseen miten voidaan kannustaa kansaa lisääntymään niin etteivät ns. vääränväriset tai -uskoiset lisääntyisi.

Henkilökohtaisesti pidän suurempana uhkana ns. suomalaisuudelle suuren maailman palvontaa, enklannin sönkkäämistä kotikielenä umpisuomalaisille lapsille, joka ikistä joka tulee ihmettelemään että ai, kirjoitatko väitöskirjasi suomeksi? Mutta ei edes suomen kielen katoaminen oikeastaan ole minun murheeni, tuskin edes lasteni murhe.

28 thoughts to “Suomi 2170”

 1. Onpas vain ihme, ettei kiinnosta miten lastenlastenlapset jne elävät, vaikka ydinvoimaa vastustetaan juuri tuolla samalla argumentilla jossa pitäisi olla kiinnostunut miten ihmiset 10000 vuoden kuluttua pärjäävät ydinjätteiden kanssa. Ja mikä ihmeen ”nykymeno” ? Jos joku on maapallon suurin uhka on se väestönkasvu, josta ei enää juuri puhuta, koska käytännössä sen rajoittaminen tarkoittaisi kehitymaiden väestönkasvun rajoittamista.
  Uskonto ei periydy, joo, terävä havainto, mutta jos ajatellaan kristittyä maailmaa vaikka niinkin äskettäin kuin sata vuotta sitten on se arvoiltaan aivan toinen kuin tuolloin. Muslimimaailma taas on ainakin arvoissaan hyvin sadan vuoden takaisen oloinen. Sivistys ei juuri ole levinnyt, arabiaksi julkaistaan vähemmän tieteellistä tekstiä kuin suomeksi. Hyvin harvat muslimit ovat ainakaan suurin joukoin islamin hylänneet. Antaisitko esimerkkejä tällaisista islamismista tarpeekseen saaneista ? Ja niin, en hyväksy turvapaikanhakijoita sellaisiksi. Ainakaan vielä ei lähtömaan uskonto ole syy saada turvapaikkaa.
  Islaminuskoisuuden leviämisen ennustaminen ei ole väärän pigmentin, uskonnon tai minkään muunkaan arvostelemista. Se on matematiikkaa. Missään maailman kolkalla eivät maahan muuttaneet muslimit ole assimiloituneet kristittyyn tai buddhalaiseen kantaväestöön, vai väitätkö näin tapahtuneen vaikka Ranskassa tai Britanniassa ?
  Konfliktit, joissa muslimit ovat toinen osapuoli ovat niin yleisiä, että niitä ei enää edes ajattele. Tsetsenia, Intia-pakistan, Thaimaan eteläosat, Filippiinien eteläosat, Sudan, Nigeria, Israel, Kaukasus, Kiinan uiguurit, Egyptin sorretut koptit jne.
  Henkilökohtaisesti en ymmärrä motiivejasi tähän monikulttuurin hehkutukseen. Asut kristityssä länsimaassa, jossa sielläkään ei vaikkapa Romanian mustalaisiin tai muslimeihin suhtauduta kovinkaan myötämielisesti.

  1. No ei ole sinullekaan selvinnyt se pointti miksi ydinvoimaa vastustan, tai anteeksi, olen ydinvoimakriittinen.

   Lastenlastenlapset tulevat elämään toisenlaisessa maailmassa, jota emme osaa edes kuvitella. Minulla voi olla paha mieli suomen kielen katoamisesta, maisemien muuttumisesta, saunani jäämisestä nousevan merenpinnan alle, mutta Tarvaisen artikkeli oli silti mielestäni lähinnä typerää jossittelua. Jussi Jalonen ei vaikuttanut kiihkeältä mamunhalaajalta kirjoittaessaan blogissaan pystyvänsä keksimään noin tusinan eri järkevää syytä maahanmuuton hallinnolliselle kontrollille kansallisella tasolla ja jopa tuon kontrollin kiristämiselle entisestään, mutta niin vain tituleerasi Tarvaisen Vieraskynän väestötieteeksi lehtikioskilta.

   Henkilökohtainen motiivi? Olen maahanmuuttaja, ja ilmiselvä uhka asuinmaalleni, jos vaikka vaatisin krusifikseja luokkahuoneesta poistettaviksi 😀

 2. ”nykymenolla ihmiskunta saa pitää itseään onnekkaana ja neuvokkaana jos siihen asti selviää”

  Olen taipuvainen lukemaan tuon niin että mielestäsi ihmiskunta kuolee parissa sadassa vuodessa sukupuuttoon. Vai mitä tarkoitat selviämisellä?

  Jos päätelmäni on oikea, kysyisin yhden kysymyksen: mikä tämän ihmiskunnan sitten vajaassa parissa sadassa vuodessa tappaa?

  Hieman pohjustusta keskustelulle. Väestön liikakasvu ei sitä tee. Se aiheuttaa suuria ongelmia, mutta on olemassa alueita joilla väestö ei kasva liikaa. Mikäli historian merkit pitävät paikkansa, liikakansoitetuilla alueilla on odotettavissa radikaalia väen vähentymistä, mutta ei sielläkään sukupuuttoon kuolla.

  Kasvihuoneilmiö ei sitä tee. Pahimmillaan kasvihuoneilmiö johtaa pahoihin ongelmiin: viljelykelpoinen maa vähenee ja monet nyt tiheästi asutetut alueet jäävät veden alle. Tämä johtaa väestöpaineeseen kasvihuoneilmiöstä paremmin selviytyvien maiden kuten Suomen suuntaan. Kukaan ei ole kuitenkaan esittänyt mitään uskottavaa kausaaliketjua joka johtaisi maapallon lämpötilan noususta edes maapallon väestön merkittävään vähenemiseen.

  1. Päällimmäisenä huolenaineena tulisi mieleen pohjavesien saastuminen ja kaikenlaiset ruoantuotannon ongelmat, jos vaikka pölyttäjähyönteiset yhtäkkiä selittämättömästä syystä kuolevat sukupuuttoon. Riittääkö se sitten koko ihmiskunnan tuhoon? Ei kai.

 3. Oletko koskaan kaikessa Suomi-kritiikissäsi miettinyt, että se juntti-Suomi jossa synnyit, kouluttauduit ja kasvoit kuitenkin salli sinun yleensäkään opiskelevan, muuttavan ulkomaille ja ottavan ulkomaalaisen miehen.
  Jos olisit syntynyt vaikkapa Etelä-Italiaan asia ei olisi ollenkaan ollut niin selvä tai saatikka jos olisit ollut rikkaan arabiperheen tytär Bahrainissa tai UAE:ssä.
  Nyt ulkomailta käsin aina silloin tällöin haukut suvaitsevaista kotimaatasi. Muista, että se kaikessa junttiudessaankin antoi sinulle puitteet nykyiselle elämällesi.

 4. Jos lukisit laajemmin, huomaisit että myös Italiaa haukutaan. Murheellista on se, että suvaitsevainen kotimaani on menossa suvaitsemattomampaan suuntaan, enkä kaukaa katsellessa ole varma siitä onko kyseessä äänekäs vähemmistö vai vihdoinkin nimettömän nettikommentin turvin äänensä esille saanut hiljainen enemmistö. Oli niin kivaa olla kotoisin sivistyneestä ja suvaitsevaisesta maasta, ja hymähdellä Italian populisteille jotka esittivät läpikorruptoituneen maan ongelmien johtuvan pääasiallisesti Romanian romaneista 😉

 5. Kyse ei ole nyt siitä haukutaanko Italiaa ja Suomea tasapuolisesti, vaan siitä, että Suomessa syntyneenä ja kasvaneena sinulla on ollut mahdollisuus tehdä ne valinnat mitä olet tehnyt.

  Silti Suomi on edelleen suvaitsematon maa. Kerrohan millainen on se onnela jota et haukkuisi ?

  Mitä politiikkaan ja maahanmuuttokeskusteluun Suomessa tulee, niin samat asiat tapahtuvat kuin muuallakin Euroopassa. Suomi ei voi ottaa elätettäväkseen ihmisiä joilla ei ole mahdollisuuksia eikä resursseja integroitua yhteiskuntaan. Hyvinvointivaltio perustuu sosiaaliseen koheesioon ja yhteiseen arvopohjaan. Tuet on alunperin ajateltu väliaikaisiksi avuiksi tilapäiseen työttömyyteen, asunnottomuuteen, sairauksiin ym.
  Sellaisina ne ovat toimineetkin hyvin. Nyt kuitenkin maahan on muodostumassa pysyvästi tuilla elävä ulkomaalaisvähemmistö joka saattaa muuttua jopa enemmistöksi.

  Jokainen ymmärtää, että näin ei voi jatkua.

  Mitä maahanmuuttokritiikkin tulee, niin kyse ei ole ”ääneekkäästä vähemmistöstä” vaan ajattelevista ihmisistä, jotka ajavat myös asiansa hoitavien maahanmuuttajien etua.

  Lue perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen manifesti. Lääkkeet maahanmuuttoon saattavat olla pahanmakuisia mutta tehokkaita. Rasismilla ja ulkomaalaisvihalla ei ole näiden asioiden kanssa mitään tekemistä.

 6. Luin, ja monet kohdat voisin allekirjoittaa. Ei silti poista käsitystäni että Tarvaisen Vieraskynä oli typerä kauhuskenaario, ja että maahanmuuttaja-, ei maahanmuuttokriittisten näkyvyys on kasvanut, kuten vaikeina aikoina vähän siellä sun täällä.

 7. Tarvaisen Vieraskynä oli hyvin perusteltu. Mikään ei viittaa muslimimaahanmuuttajien syntyvyyden vähenemiseen heidän vaurastuessaan, siksi toisekseen onko mitään erityistä vaurastumista havaittu vaikkapa Saksassa, Britanniassa tai Ranskassa ? Miksi Euroopassa lähivuosina tapahtuisi jonkinlainen selittämätön muslimien integroitumisaalto ja vaurastuminen jos sitä ei ole tapahtunut viidessäkymmenessäkään vuodessa ?

  Miksi tällaiset julkisuudessa esitetyt poliittisesti epäkorrektit kirjoitukset tuomitaan niitä kunnolla edes lukematta ja vastaperusteluja esittämättä ?

  Jos Vieraskynässä joku olisi kirjoittanut, että muslimit perustavat yrityksiä, maltillistuvat ja intergoituvat, muslimityttäret avioituvat kristittyjen poikien kanssa suurin joukoin, kirkot ja moskeijat tulevat saman katon alle ym. niin kirjoittajaa olisi pidetty suurena visionäärinä ja todenpuhujana.

 8. Voisin antaa esimerkkejä niistä ihan henkilökohtaisesti tuntemistani lukuisista muslimeista, joiden perheet (jotka ovat ranskalaisia toisessa tai kolmennessa polvessa), ovat hyvinkin maallistuneet, integroituneet ja joiden lapset ovat koulutettuja ja omillaan toimeen tulevia, joissa tytöt eivät käytä huiveja ja menevät naimisiin kenen kanssa haluavat. Lapsiakin on hurjat kaksi tai kolme per perhe.

  Tosin, jos antaisin esimerkkejä, ne eivät kelpaisi, sillä eiväthän yksittäispaukset koskaan. Yksittäistapaus kelpaa esimerkiksi vain silloin, kun kyseessä on negatiivinen esimerkki. Jos menee hyvin, sitä ei saa korostaa, jehuskelee vain.

  Tässä maassa on helekatisti ongelmia, osa varmaan maahanmuutosta johtuvia, mutta voidaanko _muslimeja_ syyttää siitä, että valtio on päättänyt rakentaa karmeita ghettoja, joihin syntyminen on melkein takuu huonosta elämästä, oli ihonväri ja uskonto mikä tahansa. Toisaalta, Ranska on myös ns. kaivanut verta nenästään aktiivisella siirtomaapolitiikallaan. Mitäs menivät sörkkimään niin moneen Afrikan (ja muiden maanosien) maahan. Kärsikööt seuraukset.

  1. Kyllä joku muslimi on saattanutkin muuttua ”ranskalaiseksi”, mutta tuskin Ranskassakaan Le Penin nousu oli mikään sattuma tai säännöllisin väliajoin toistuvat ”nuorisomellakat” jotka lähtevät liikkeelle jonkun maahanmuuttajataustaisen nuoren -itse aiheutetusta- kuolemasta kuten vaikka 2005 ne muuntajassa kuolleet.

   Mikä muuten on valtion rooli noissa ”ghetoissa” ? Kai maahanmuuttajien on asuttava jossain ? Pitäisikö heille antaa ilmaiseksi asuntoja paremmilta alueilta ? Asuinalueista tulee asujiensa näköisiä ja maailmanhistoriassa maahanmuuttajat aina hakeutuvat yhteen ainakin jos on kyse laajamittaisesta maahanmuutosta.

   Helsingissä moni suomalainen on äärimmäisen katkera etenkin Ruoholahdessa ja Pikku-Huopalahdessa ensin ostettuaan kalliin asunnon hyvältä alueelta ja saadessaan sitten naapureikseen maahanmuuttajia joiden ei tarvitse maksaa tasokkaasta asumisestaan senttiäkään ja joiden laaja läsnäolo laskee asuntojen hintoja.

   Ranskan siirtomaa-ajoista on jo 50 vuotta. Mitä tekemistä tuolla enää tämän päivän kanssa on ? Ovatko vietnamilaiset ongelmaryhmä Ranskassa ( sekin oli Ranskan siirtomaa)
   Harvoin puhutaan siitäkään, että Ranska miehitti Algerian saadakseen merirosvouksen kuriin:

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Barbareskivaltiot

   Ranskalaiset mustajalat muuttivat Algerian itsenäistyttyä kaikki Ranskaan vaikka olivat olleet siellä sata vuotta. Länsimaissa vuoden-pari asuneet muslimit ovat muka jo ”integroituneita” eikä heillä ole muka enää edellytyksiä muuttaa sinne mistä tulivat.

   1. Maahanmuuttajien ”ghettoistaminen” ei ainakaan ratko ongelmia. Ja sitä paitsi niihin ghettoihin päätyy myös ns. francoranskalaisia, jotka eivät niistä saa ainakaan hyvää lähtökohtaa elämäänsä. (Mikä sitten onkaan ”francoranskalainen”, kun noin 20% ranskiksista on ”maahanmuuttajajuuria”). Samoin kuin afrikkalaisia kristittyjä ja kiinalaisia… mitäsittenovatkaan. Jos he kerran ovat muslimeja parempia ihmisiä, niin miksi he ovat siellä ghetossa?

    Ghetto ei voi olla ratkaisu, jos jo tiettyjen kaupunginosien osoite ansioluettelossa voi määrätä sen, ettei nuori ihminen pääse työhaastatteluun… vaikka nimi olisi kuinka ranskalainen.

    ”Ranskan siirtomaa-ajoista on jo 50 vuotta. Mitä tekemistä tuolla enää tämän päivän kanssa on ? ”

    Vaikkapa se, että kun kieltä on kouluissa hyvällä ja pahalla opetettu useampia vuosikymmeniä, totta helkatissa nuorilla ja vanhemmillakin on halu lähteä maahan, jonka kieltä mahdollisesti jo jonkun verran osaavat.

    Vai millä sitten selitetään se, että noin 40% kaikesta maahanmuutosta ja osapuilleen 80% Afrikan mantereelta tulevasta maahanmuutosta on peräisin entisistä siirtomaista?

    ”Ranskalaiset mustajalat muuttivat Algerian itsenäistyttyä kaikki Ranskaan vaikka olivat olleet siellä sata vuotta. Länsimaissa vuoden-pari asuneet muslimit ovat muka jo “integroituneita” eikä heillä ole muka enää edellytyksiä muuttaa sinne mistä tulivat.”

    Onko sinulla pienintäkään käsitystä siitä MIKSI useimmat mustajalat Ranskaan muuttivat takaisin ? (Katastrofinhan sekin aiheutti silloin, Suomessa hoidettiin Karjalan evakkojen asutus paljon tyylikkäämmin.)

    ”Kyllä joku muslimi on saattanutkin muuttua “ranskalaiseksi”, mutta tuskin Ranskassakaan Le Penin nousu oli mikään sattuma tai säännöllisin väliajoin toistuvat “nuorisomellakat” jotka lähtevät liikkeelle jonkun maahanmuuttajataustaisen nuoren -itse aiheutetusta- kuolemasta kuten vaikka 2005 ne muuntajassa kuolleet.”

    ”Joku muslimi”… kuten sanoin, esimerkkejä onnistuneesta integraatiosta on turha antaa, nehän ovat vain yksittäistapauksia. Sen sijaan kun joku idiootti tunkee itsensä muuntajaan kuolemaan (tai vaihtoehtoisesti ajaa varastetulla mopolla poliisia karkuun ja tappaa itsensä siinä), se leimaa koko uskonnon.

    Äärioikeiston nousu ei täällä ole mitään sattumaa, enkä väitä että ranskalainen siirtolaispolitiikka olisi ongelmatonta. Ei missään tapauksessa. Laillista maahanmuuttoa enemmän ongelmia vain tällä hetkellä aiheuttaa se, että laittomia siirtolaisia on niin pirusti: ei oikeutta asuntoon, ei papereihin, ei terveydenhuoltoon. Yllättävän iso osa käy kuitenkin töissä ja maksaa veronsa, lapset laitetaan kouluun. Kyse ei ole siitä ettei yritetä integroitua, vaan siitä ettei anneta mahdollisuutta integroitua.

 9. Itse uskon että suuri osa maahanmuuton/monikulttuurin ongelmista ratkeaa sillä että ihmiset ovat enemmän tekemisissä keskenään eli siis niiden yksittäistapausten kanssa. Könttäryhmää kohtaan on helppo tuntea ennakkoluuloa, mutta yleensä se ”Ali meidän työpaikalla” on poikkeus, kun se on hyvä jätkä, ja saman sanoo Ali Pekasta.

  1. Ketä huvittaa olla jonkun muslimin kanssa olla tekemisissä, jos kaiken aikaa pitäisi varoa (tai siis miettiä) mitä sanoo ja jo katsoa, ettei kengänpohja osoita hntä kohti.
   Muutamaa kaljaa ei pysty ottamaan, eikä possunlihaa näin kesällä grillaamaan. Ei voi kysellä vaimon vointia, ei kenties katsoa samoja TV-ohjelmia. Ei voi naapurin teini-ikäistä tytärtä kiusoitella, että koskas ne pojat alkaa kiinnostaa.
   Yhteinen arvopohja on aivan olennainen asia, se voi löytyä länsimaisten ihmisten väliltä, usein myös Kauko-Idän ja länsimaiden asukkien.

   USA:ssa on mustia asunut 300 vuotta, yhä vielä mustat ja valkoiset ovat pääsääntöisesti omissa oloissaan. Kanssakäymiseen pakottaminen ei auta.

   1. Miksi on niin kovin vaikeaa ymmärtää, että muslimit eivät ole mikään homogeeninen ryhmä? En tietoisesti tarjoa muslimiystävilleni alkoholia tai sianlihaa syötäväksi, mutta muuten ei tabuja olekaan. Ja kyllä ihan takuulla juon heidän seurassaan oluen jos siltä tuntuu.

    Jos ongelma on se, etteivät _he_ juo olutta tai syö sianlihaa, niin aika monta supisavolaista kaveriakin kuuluu enemmän tai vähemmän joko absolutistiseen tai vegetaristiseen sakkiin. Eikä ole vielä ahdistanut.

    Selkeitä ihmisoikeusrikkomuksia en hyväksy, ja ramadanin paastoa tai huivin käyttöä minun on yksinkertaisesti ihan mahdoton käsittää. Mutta jos ongelmat ovat tasoa ”alkoholi ja sianliha”, niin niiden selvittämiseen tarvitaan tasan tahtoa. Ääriuskovaiset ovat sitten oma hankaluutensa, mutta ne nyt ovat hankalia oli uskonto mikä hyvänsä.

 10. Tuskin maahanmuuttajia erityisesti ”ghettoistetaan” vaan vähävarainen ihminen asuu siellä missä on varaa. Kysyn uudelleen: Pitäisikö valtion majoittaa maahanmuuttajia hyville ja kalliille alueille vain jotta ”ghettoutuminen” estettäisiin ? Ja joo, kyllä niissä ”ghetoissa” on varmaan myös afrikkalaisia kristittyjä ja kiinalaisiakin siinä missä francoranskalaisiakin (mitä tarkoittaneekaan)

  Kehitysmaissa ei ole työmahdollisuuksia joten tätä taustaa varten muuttoliike on varsin ymmärrettävää. Kuitenkaan länsimaissa ei ole tarvetta heikosti koulutetulle (jopa lukutaito puuttuu) työvoimalle jolla ei ole oikeastaan tarjota työmarkkinoille yhtään mitään. Ja mitä enemmän heitä tulee sitä enemmän laskevat myös niistä töistä maksettavat palkat joita heistä tekemään on. Tilanne on aivan toinen kuin vaikka suomalaisten muuttaessa Ruotsiin. Silloin Ruotsin teollisuus tarvitsi työvoimaa ja teollisuuustyö oli suhteellisen hyvinpalkattua. Nykyteollisuus ei tarvitse ihmisiä, palveluissa tarvetta aika ajoin on, mutta niistä maksettavilla palkoilla ei elä. Mitä kieleen tulee, niin kai lähdetään sinne minkä maan kieltä osataan, vaikka Suomeen tunnutaan löytävän vaikka Afrikassa ei suomea taideta missään opettaa.

  Tuo ”idiootti” joka pakeni poliisia muuntajaan samoin kuin sekin joka itsensä mopolla tappoi ei minusta koko uskontoa leimannut, olipahan vain tekosyy aloittaa viikkoja kestänyt mellakointi. En itse asiassa ymmärrä ollenkaan mitä ajoit tuolla lauseellasi takaa.
  Aikamoinen päättelykyvyn kukkanen on tuokin, jossa valitellaan siirtolaisten ”laittomuutta” ja vaaditaan heidän statuksensa muuttamista yhtäkkiä lailliseksi. Tajuatko miksi ylipäätään valtiot vartioivat rajojaan, ulkomaalaisilta vaaditaan passi ja joskus viisumi ? Kukin valtio on sen omien kansalaisten edunvalvontakoneisto, ei muiden. Ei laittomalla siirtolaisella kuulukaan olla oikeutta asuntoon tai terveydenhuoltoon. Muutenhan minäkin voisin matkustaa ihan minne vain ja alkaa vaatia samoja oikeuksia kuin ko. maan kansalaisillakin on. Ei se mene niin. Ei todellakaan.

 11. Kiva kun riitelette keskenänne, niin minun ei tarvitse.

  Ei ghettoja pureta sirottelemalla sosiaalitapauksia pitkin kultahammasrannikkoa, mutta jopa sosiaalisen asumisen puolella on mahdollista tuottaa parempaa ympäristöä kuin mitä monet ”mellakkalähiöt” ovat. Ja ongelmallisiksi osoittautuvien alueiden kouluihin sijoitettu raha on melko suoraan pois seuraavien vuosikymmenten vankeinhuoltokuluista ynnämuusta lastensuojelu-, päihde- ja sosiaalipaikkailusta.

  ”Laiton” siirtolainen voi myös olla laillinen, jolta on turistiviisumi umpeutunut. Italiassa monet kotiapulaiset kuuluvat tähän ryhmään, ja laki vaatisi että työnantaja kutsuisi heidät töihin kotimaastaan. On vähän hankala nakki matkustaa edes ja takaisin jonnekin Peruun kotiapulaisen palkalla, joten oikeus ja kohtuus on se, että työntekemistä jatketaan pimeänä = ei verotuloja.

 12. ”Ja ongelmallisiksi osoittautuvien alueiden kouluihin sijoitettu raha on melko suoraan pois seuraavien vuosikymmenten vankeinhuoltokuluista ynnämuusta lastensuojelu-, päihde- ja sosiaalipaikkailusta”
  ————————————

  Näkökulma tuokin, tosin ei ole totutunut oikein missään. Sellaisia ryhmiä ei pitäisi maahan edes päästää jotka eivät löydä paikkaansa yhteiskunnassa vaan jäävät muiden elätettäviksi.
  Mitkään kansainväliset sopimukset eivät länsimaita sido tässä asiassa. Vauras Japani ei ota humanitäärisiä maahanmuuttajia, sitä ei tee myöskään kovan talouskasvun Kiina. Australiassa turvapaikanhakijat suljetaan leireihin.

  Suomessa ja muissa pohjoismaissa laitonta siirtolaisuutta on vähän, syy tähän on se, että sensijaan, että jäisi maan alle kannattaa hakeutua turvapaikanhakijaksi ja tätä kautta saada oleskelulupa.
  Pari vuotta sitten Joensuussa paljastui tapaus, jossa nigerialainen mies oli tullut Suomeen viisumilla, jäänyt maahan sen umpeuduttua ja sitten hakenut turvapaikkaa eri henkilöllisyydellä. Saanut oleskeluluvan, jossain vaiheessa oli sitten kärähtänyt tästä toiminnastaan.
  Sormenjälkien ottamisella viisumin hakuvaiheessa tuokaan ei olisi onnistunut.

  1. Niissä mamu- ja ongelmalähiöissä (siis Suomessa) oli ongelmia ja syrjäytymisvaarassa olevia ihmisiä jo kauan ennen kun mamuja oli keksittykään.

 13. Niin oli, mutta ei heidän syrjäytymisensä näissä lähiöissä asumisesta johtunut. He asuivat niissä koska niissä heillä oli vara asua.

 14. Anteeks et sekaannun, mut ”Muutamaa kaljaa ei pysty ottamaan, eikä possunlihaa näin kesällä grillaamaan. Ei voi kysellä vaimon vointia, ei kenties katsoa samoja TV-ohjelmia. Ei voi naapurin teini-ikäistä tytärtä kiusoitella, että koskas ne pojat alkaa kiinnostaa.”

  😀 Ei olis munkaan kanssa ihan hirveästi yhteistä puhuttavaa tuopin, kotletin ja tv-ohjelman äärellä. Ja jos joku joskus kiusoittelee tytärtäni etä koskas alkaa panettaa niin lupaan suhtuatua asiaan kaikella epäasiallisuudella.

  Ja joo, olen suomalainen, enkä edes muslimi.

 15. Nyt ei Katja ymmärtänyt. Tässä muutama viikko sitten juhlittiin sukulaisten ja naapurien kanssa ihan perinteikkäästi maistellen olutta ja grilliherkkuja. Normimeininkiä Suomessa ja etenkin yhteisöllisellä maaseudulla. Tavan takaahan ”suvaitsevaiset” kaupunkilaistyypit nimenomaan monen ulkomaisen kulttuurin yhteisöllisyyttä ihastelevat.
  Lapset ja nuoret ovat osa yhteisöä, sukulaistyttöjen ja -poikien kasvua ja kehitystä on seurattu lapsesta lähtien.
  Siellä missä minä kasvoin on ollut aina tapana leikkimielisesti teinejä kiusoitella, että taitaa se naapurin Katja tai Kalle sinua sillä silmällä katsella.

  Onneksi tuollaisia huumorintajuttomia katjoja ei niissä piireissä näy, vaan he kenties ovat jo olleet nuorina teinipissiksinä heitä paljon vanhempien maahanmuuttajapoikien (tai -miesten) käpälöitävinä. Siellä minun puolestani saavat pysyäkin.

 16. Huumorintajuinen, rehti ja reilu ”Maailmanmies” murjoo vitsejä minkä kerkiää ja me ei vaan tajuta! On se niin väärin! 😀

  1. Ja voi olla että joudutaan vielä pärjäämään keskenämme huonon huumorintajumme kanssa, kun Hommaforumin jäähdyttelytauko umpeutui 😉 Minä voin sentään lohduttautua mamun käpälöimänä, kun saatiin nuo ipanat omaan petiin 😀

 17. Ulkomailla asuvia naisbloggaajia tuntuu yhdistävän pakkomielteenomainen viherajattelu, Suomen uutisten kommentointi tyyliin ”onpas hyvä etten asu enää siellä” olipa uutisen aihe oikeastaan mikä tahansa ja jokseenkin täydellinen huumorintajuttomuus.
  Kuka on kuullut huumorintajuisesta vihreästi ajattelevasta naisesta ?

  Arkitehtiä käpälöi mamu ? Onko ulkomaalainen ulkomaalainen myös kotimaassaan ? Peräti kummallista.

  1. Koska on tylsää olla koko ajan mamu, olemme jakaneet tehtävän perheessä niin että mieheni on mamu Suomessa lomaillessaan, ja minä sitten loppuvuoden 😀

 18. Islam ei ole yksi blokki, eivätkä muslimitytöt ulkonäöltään välttämättä poikkea valtaväestöstä, mutta tämä silmiäavaava -sinänsä ei yllättävä- dokumentti kertoo saksalaisesta arjesta yläasteella missä suurin osa oppilaita on kurdi- ja arabitaustaisia muslimeja.

  Kannattaa katsoa. Tuskin asiat ovat sen kummemmin Hollannissa, Ruotsissa, Britanniassa, Ranskassa tai missä muualla Euroopassa hyvänsä missä on suuria maahanmuuttajakeskittymiä.

  Clash of civilizations in the classroom – German pupils in the minority – 1 of 5

 19. Paluuviite: 2010 : Arkitehti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top