Ferreron laki termodynamiikassa

arkitehtuuri6 Comments

Olet täällä:Ferreron laki termodynamiikassa

Insinöörit, nuo tarkat kaverit, suunnittelevat lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiä niin että talossa pidetään tasaista kahtayhtä kesät talvet.  Silloin kotona on talvella hiki, koska kämppä on kuumempi kuin koulu/työpaikka. Kesällä lämpötilaero ulko- ja sisätilan välillä edellyttää riisuutumista ulos mennessä, ja päinvastoin, pukeutumista sisään tullessa.

Olen kehittämässä Nutellalla toimivaa termostaattia.

  • Kun kasviöljy erkanee kaakao-pähkinämassasta pinnalle kellumaan, on liian kuumaa, ja jäähdytysjärjestelmä käynnistyy.
  • Kun Nutella muuttuu kiinteäksi klöntiksi, on asunnossa liian kylmää ja lämmitys kytkeytyy päälle.

Minä viihdyn samassa lämpötilassa kuin Nutella. Se kertoo ehkä jotakin yhteensopivuudestamme.

6 thoughts to “Ferreron laki termodynamiikassa”

  1. Jaa, poistatko tuplakommentit… 🙂 Saat valita kumman adjektiivin jätät. Oli keksittävä toinen, kun tää WP väitti, että ensimmäisen kaltainen kommentti jo oli kirjoitettu minun toimestani, vaikka en ollutkaan mielestäni lähettänyt sitä vielä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top