Jännitystä arkeen

arki, Blogi, lapset, äidiksi Italiassa2 Comments

Olet täällä:, Blogi, lapset, äidiksi ItaliassaJännitystä arkeen

Jotta äitien elämä ei kävisi tylsäksi, opettajat keksivät heille jännitysmomentteja.

Koulupukua ei käytetä ensimmäisestä koulupäivästä, sillä silloin on yleensä vielä liian lämmintä. Puvun käyttöönotosta ilmoitetaan erikseen, sanotaan, suusanallisesti tiistaina 12. lokakuuta. Että huomenna kaikilla pitää olla. Mahtikäskyä odottaessaan äidit pitävät silitettyä koulupukua starttivalmiina eteisen kaapissa, tai jossain.

Koulua on käyty jo kohta kuukausi, mutta lukujärjestystä ei vielä olla annettu. Seuraavan päivän kirjat kerrotaan suusanallisesti, ja lapsi raportoi niistä kotona, mikäli ei sattunut olemaan ilmoitushetkellä avaruusolioiden sieppaamana.

2 thoughts to “Jännitystä arkeen”

  1. Ah, kuulostaa auvoiselta… ihanasti kirjoitat kuitenkin huumorilla siitä, kai olet jo tottunut tuohon eteläeurooppalaiseen mentaliteettiin…

  2. Tutulta kuulostaa 🙂 Koulupuvut on tosin otettu kàyttòòn heti ensimmàisenà pàivànà ja lukujàrjestyksetkin saatiin jopa toisella viikolla, mutta neljàsluokkalaisen koulumateriaalilistaa odotetaan yhà. Ekaluokkalaisemme opelta odotamme kàskyà tuoda heinàkuun alussa saadut oppikirjat kouluun, kun taas isoveljensà jàttàisi làhes 7kg:n reppunsa kokonaan kotiin! Neljànnelle opet ovat keksineet, ettà ei enàà riità 1 italiankirja, nyt niità pitàà olla 3 vihkojen lisàksi ja matikan-luonnontieteiden kirja ei ole enàà 1cm:n paksuinen, vaan nyt siità on tehty 2.5 cm:n paksuinen tiiliskivi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top