Homostelua

Blogi, politiikka1 Comment

Olet täällä:, politiikkaHomostelua

Olen seurannut vahingoniloisena mediasta kirkosta eroavien piikkiä Ylen Homoillan jälkimainingeissa. En päässyt mukaan bileisiin, koska saavuin juhlapaikalle maistraattiin reilut kaksikymmentä vuotta etuajassa.

Minun puolestani kirkko saa uskoa mihin haluaa: sen ei tarvitse olla siunausautomaatti. Kerhon jäsenten ja jumaluusoppineiden tehtävä on päättää, mistä Jumala tykkää ja miten kirjaa tulkitaan; asiasta on tullut erimielisyyksiä ennenkin, kuten silloin kun väännettiin peistä siitä onko Nasaretilainen timpuri vai Jumalan poika, voivatko papit mennä naimisiin, voivatko naiset olla pappeja, voiko nainen tulla rukoushuoneeseen kuukautisten aikana, voiko nainen nousta saarnapönttöön kuukautisten aikana, mihin kohtaan pilkku tulee uskontunnustuksessa, onko ehtoollisleipä nostatettua vai litteä öylätti, mikä on keisarin ja Jumalan suhde, voiko synneistään päästä ostamalla armon ja kuka pistää taskuunsa anerahat. Jos kerhon jäsenet ovat kovin eri mieltä keskenään, perustetaan uusi kuppikunta.

Minä kannatan sukupuolineutraalia avioliittolakia, joka mahdollistaa täysikäisten vapaatahtoisten ihmisten siviilivihkimisen. Kannatan kirkon ja valtion erottamista toisistaan. Kannatan sitä, että avioliitto on se paperi joka allekirjoitetaan maistraatissa, ja jos sen lisäksi haluaa järjestää bileet papin, rabbin, partasuisen imaamin tai jonkun muun huru-ukon kanssa, sopii asiasta erikseen ko. kuppikunnan kirkkoherranvirastossa ja varmistaa täyttääkö liitto uskonsuunnan vaatimukset.

Yritysten kirkollisveroa en ymmärrä lainkaan, enkä oikeastaan edes sitä, että kerhoon kuuluvien kymmenykset kerätään kätevästi ennakonperinnässä. Mainostaisivat vaikka sitä, miten taivaspaikkamaksun voi maksaa kätevästi suoraveloituksella. Tai sitä että jumaluusopille on olemassa tiedekunta valtion rahoittamassa yliopistossa.

Jos oikein mietin, niin varmaan mieleen tulee pari muutakin ihmetyksen ja taivastelun aihetta.

One thought to “Homostelua”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top