Tuo tullessas, vie mennessäs

arki, arkitehtuuri, Blogi, uraäiti4 Comments

Olet täällä:, arkitehtuuri, Blogi, uraäitiTuo tullessas, vie mennessäs

Aamulla: lapset kouluun, tyhjät hanapesuainepullot auton takakonttiin. Vihanneksia koulun lähellä olevasta hedelmäkaupasta. Kauppakassi kotiin, ripusta pyykit, läppäri studiolle. Mukaan kaasumittarin luukun avain sekä IKEA-kassillinen kesävaatteita, jotka tilanpuutteen vuoksi säilötään studion takahuoneeseen tietokonemonitorin alkuperäiseen pahvilaatikkoon.

Duunia.

Puoleltapäivin kopiolaitokselle tulostamaan työmaakuvia, autoa hakiessa IKEA-kassillinen talvivaatteita studiolta kotiin (…). Hanapesuainekauppa kopiolaitoksen lähellä. Pysäköi auto kotiportin alle kaasumittarin viereen, lue kaasumittari, printit studiolle, täytä nestesaippuapumppu studion vessassa. Soita kaasulaitokselle.

Kahvitauko, maito ja leipä lähikaupasta. Vie maito ja auton takakonttiin jääneet loput pesuaineet kotiin, hae kotikoneelle jäänyt tiedosto, kerää pyykit narulta, ota mukaan sateenvarjot.

Duunia.

Hae lapset, menomatkalla kolme laskua ja kaksi kirjattua kirjettä postitoimistossa.

Paluumatkalla studion kautta, mukaan läppäri ja kaksi kassillista käytettyjä lastenvaatteita, jotka ystävä on ohi ajaessaan jättänyt. Jätä vaatekassit ovenpieleen ja läppäri kaapin päälle, marssi suoraan keittiöön.

Italian kielessä tuomiselle ja viemiselle ei ole erillisiä verbejä, joten toimintamallia on vaikea selittää puolisolle.

4 thoughts to “Tuo tullessas, vie mennessäs”

  1. Eipä tosiaan ole eri sanoja, portare käy joka suuntaan. Tutulta kuulostaa tuo malli, itse sovellan sitä ihan kodin sisälläkin, yläkerrasta alakertaan, alakerrasta autotalliin ja takaisin. Vaikka otankin rappusissa kulkemisen liikuntana, välillä sitä yrittää maksimoida tuo tullessas, vie mennessäs mallia.

  2. Joo, meillä on myös portaissa aina jotain joka odottaa yläkertaan menoa, harvoin toistepäin kun ylhäältä tulee vain likaisia vaatteita/vuodevaatteita, jotka voi surutta heittää kaiteen yli olkkarin sohvalle 🙂

  3. Otsikkosi on tuttu mamanäidin sanontana kaukaa vuosien takaa. Käyttää mamanikin tuota samaa usein. Itse en varmaan sano sitä ääneen, mutta teen tuon vanhan opin mukaan aisoita ihan päivittäin…

    Niin ne vanhat opit jäävät takaraivolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top