Löysin nukkekodin perheen vuosia kadoksissa olleen vauvan lehtikotelosta, johon olin säilönyt LLLItalian julkaisuja, sekä tavallisille kuolevaisille että konsulenteille (jotka myöskin ovat tavallisia kuolevaisia) suunnattuja. Olen päättänyt ettei minusta ole imetystukihenkilöksi. Lähetän koko pinkan takaisin päämajaan.

Minusta ei ole vertaistueksi, koska en ole vertainen. Olen omasta mielestäni parempi, tai olen muiden mielestä huonompi, tai sivullinen joka tapauksessa. Minun kokemukseni paikallisesta synnytyssairaalasta ei päde, koska täkäläisillä on vako poikittain. Minun on turha yrittää vakuuttaa Tuppulaa siitä ettei itsensä ylilääkärin sektioitavaksi pääseminen ole hienointa mitä tiineelle naiselle voi tapahtua. Aktiivisynnytyksestä ja kantoliinailusta kiinnostuneet ovat lisäksi makrobiootikkoja, homeopatian harrastajia, kasvissyöjiä tai buddhalaisia, eikä minulla ole lapsensa rokottaneena sekaravintoa syövänä ateistina missiota vaihtoehtoporukan kerhoemännäksi.

7 thoughts to “Vertaistukea”

    1. Oi kiitos! Samaan pakettiin tulee tilauksesta myös ulkosuomalais- ja kaksikielisyystuki 🙂

  1. Vaikeaa tuo vertaistukijuttu, olen joskus ihan epävirallisesti koittanut edistää imetysfilofian helppoutta, mutta jotenkin kummasti tuntuu juurtuneen syvälle käsitys, ettei pelkkä rintaruokinta voi mitenkään riittää vauvalle… En itse voi käsittää mikä voisi olla sen helpompaa kuin imetys, onneksi ei tarvinnut tuttipullojen kanssa räpeltää, mutta jokainen tehkööt tavallaan, ei kai muutakaan voi.

    1. Paha mielihän siitä tulee kun näkee että äiti-ihminen on jo itse vakuuttunut imetyksen ylitsepääsemättömästä vaikeudesta, jonka pitäisi kuitenkin olla pikemminkin poikkeus kuin sääntö. Ja sitten on nämä jotka levittävät urbaanilegendoita ”maidon loppumisesta”, vaikka oikeasti halusivat vain juoda lasin viiniä, syödä parmankinkkua tai sinisimpukoita, ja joku lääkäri oli tietämättömyydessään ja hätävarjelun liioitteluna kieltänyt nämä imetysaikana. Mutta jos sanoo oman näkemyksensä, on vähintään fanaatikko.

  2. Jopa täällä Sveitsissä elää vahvana ajatus siitä, että ei se imetys vaan voi onnistua, tai ehkä harvoille ja valituille. No, ei tietty voikaan, kun heti aletaan antaa pulloa. Ja sit just toi, että mitään kivaa ei saa tehdä, jos imettää: ei juoda viiniä eikä teetä, paitsi pahaaa imetysteetä, ei syödä edes sipulia eikä elää kuin normaali ihminen. Oma lukunsa ovat sitten nämä homeopatian harrastajat, joita on se toinen puoli väestöstä.

      1. Ranskassa kanssa imetys tuntuu olevan harvojen valinta. Minä en henk.koht. tunne omasta suunnilleen-ikäluokastani yhtäkään äitiä, joka olisi imettänyt. Osasyynä lienee tietty se, että äitiysloma on ainoastaan kolme kuukautta, sitten lapsi lykätään tarhaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top