La Distinction

Blogi, media4 Comments

Olet täällä:, mediaLa Distinction

Pravdan kolumnisti Virpi Salmi on keksinyt ruudin, tai kuten italialainen asian ilmaisisi, löytänyt Amerikan.

Elitistinen elintarvikenatsi maksaa elintarvikkeestaan surutta ylihintaa, kun viljelijä älyää pakata spelttinsä ruskeaan paperipussiin ja kirjoittaa siihen maalaiskaunolla ”speltti”. Ymmärtääkseni hän maksaa omasta pussistaan kolumnistin kritikoiman järjettömän kalliin ja tehottoman pieniin herkkukauppohin ja hallien pienmyyjille painottuvan ruuantuotannon ja -jakelun. Kukaan ei tietääkseni kiellä viljelijää kusemasta intelligentsiaa linssiin luomu-aito-nostalgisella pakkausgrafiikalla, vaikka tietenkin olisi jotenkin niinku reilumpaa tehoviljellä bulkkia joka dumpataan tukiaisilla ulkomaan markkinoille.

Kaikilla ei ole varaa, on se kamalaa.

Rikkaat joilla ei ole henkistä pääomaa voivat erottua ostamalla suurinta ja kalleinta, kun taas rikkaat, joilla henkistä pääomaa on, ostavat fiksuinta, henkevintä ja eettisintä, ja ajavat ratikalla Eirassa, prkl. Köyhät joilla on sivistystä käyvät kirpparilla, tiedostavat Porthanian kahvilassa ja toivovat joskus pääsevänsä mukaan palkattuun älymystöön. Köyhät ja sivistymättömät toivovat pääsevänsä nousukkaaksi nousukkaan paikalle, ja aina välillä jotakin onnistaa, tai ainakin siihen toivoon perustaa suosionsa Veikkaus.

4 thoughts to “La Distinction”

 1. Onneksi tuli tuntia pitempi pyhäpäivä, niin voi nauttia ARKITEHDIN sanahelinästä kerralla koko kuluneen viikon ajalta. Taaskaan eivät edes jutun linkit ole huonoimmasta päästä, kiitos niistäkin!

  Virpi Salmi hutkii kaima-Nilssonin kauhukirjaa juuri sopivasti Halloweenin kolkuttessa ovella, ja kauhun lisäämiseksi täällä lapsille tarjotaan nakkimakkaroista ideoituja KATKOTTUJA SORMIA, mitä ne sitten SISÄLTÄNEVÄTKÄÄN (suomi on hieno kieli!).

  Uuden tuttavuuden Virpin kolumni piristää Saariston Satutätiä, joka kyhää tänään luomuttomasta mutta toki ruotsalaisesta jauhelihasta gourmetateriaa vierailleen: http://unigallery.blogspot.com/2007/07/kreppirullat-helposti-ja-nopeasti.html

  Luomuvehnän saa itse hakea 100 kilometrin takaa Lysekilin oikealta luomumaanviljelijältä, 100 kilon erissä (4 säkillistä á 25 kg), ja jauhaa kotona Itävallasta tuotetulla kivimyllyllä, niin eivätpä pääse herkkukauppiaat kusettamaan nelinkertaisilla kilohinnoillaan. Eipä lumeherkkupuoteja edes löydykään lähimmän 100 kilometrin säteeltä,

  Ruudinkeksijä numero uunon, Alfred NOBELin syntymäpäivää juhlitaan taas 13.12. ja ensimmäistä kertaa ilman Ruotsidemokraattien (vrt. Tosisuomalaiset) puolueen puheenjohtajaa, mutta eivätpä juhlalukaalin ovet auenneet. demokraattisesti valitun puolueen puheenjohtajalle tässä demokraattisessa, ei-rasistisessa maassa. Ensimmäistä kertaa siksi, että puolueella on ensimmäistä kertaa paikkoja Ruotsin valtiopäivillä, kokonaista 22 kpl.

  Sverigedemokraattien puheenjohtajalla on vankempi turvamiesvarustus 24/7 kuin Ruotsin pääministerillä, mikä on selkeästi tiedotettu paheksuville verotaakan alla kärvisteleville vinkkinä, ettei näitä kannata äänestää, kun tulevat niin kalliiksikin. Sanomaa on joku omatoiminen tehostanut alkamalla ampua Malmön maahanmuuttajarouvia, mikä laskettaneen ruotsidemokraattien inspiroimaksi ideaksi. Politiikkojen, kuten muidenkin köyhien, on poimittava jyvät lattialta tarkkaan ja ympäristömyrkyistä välittämättä.

  ”Sekalaista, sekalaista, mutta aina siellä ilo päällimmäisenä keikkuu.” (Aleksis Kivi elämästä) 🙂

 2. Paluuviite: Käpylä : Arkitehti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top