Festa delle zucche vuote

auto, Blogi, juhla, äidiksi ItaliassaNo Comments

Olet täällä:, Blogi, juhla, äidiksi ItaliassaFesta delle zucche vuote

(Tyhjien kurpitsojen/tyhjien päiden juhla)

Tuppulassa liikenteen uhrien muistolle perustettu yhdistys yhdessä seurakuntanuorten kanssa järjesti lapsille ja varhaisnuorille juhlan, jossa viettää Halloweenia vaarallisen kaduilla kiertelyn sijaan. Tarkemmin ottaen juhlassa ei ymmärtääkseni ollut edes tarkoitus viettää Halloweenia, joka muualta tulleena kaupallisena traditiona herättää polemiikkia vuodesta toiseen. Joidenkin kirkollisten piirien mukaan noitien, vampyyrien ja muiden pimeän voimien juhlistaminen saattaa jopa lähentää nuoria saatananpalvontaan. Öhm.

Halloween ei ole ollut Tuppulassa iloinen juhla vuoden 2006 jälkeen. En silti pidä erityisen omaperäisenä turvautua samaan strategiaan kuin jäljellejäävinä 364 päivänä vuodessa, sulkemalla lapset sisään koteihin ja seurakuntasaleihin. Edes yhtenä iltana tuppulalaiset voisivat jättää auton kotiin vaarallisen kaduilla kiertelyn sijaan, ja välttämättömien menojen pakottamanakin muistaa että tarkkaamattomuudella ja liiallisella tilannenopeudella he voivat silmänräpäyksessä tuhota elämän, kokonaiselta perheeltä ja itseltään. Sitten vielä koko jengille kurpitsan muotoiset heijastimet.

Tarmokas Halloweenin vastustaminen saa aivan uutta perspektiiviä, kun lukee paavi Gregorius III:n siirtäneen pyhäinpäivän helluntain jälkeisestä sunnuntaista (jolloin Idän kirkot edelleen viettävät sitä) nykyiselle paikalleen kilpaillakseen kelttien viettämän vaikeasti kitkettävän pakanallisen juhlan kanssa. Jos 700-luvulla lähes mediamonopolia hallinnut paavikaan ei siihen pystynyt, on miltei voimavarojen haaskaamista pullikoida TV:tä ja Hollywoodia vastaan. Tehdään niin  kuin japanilaiset, otetaan lusikka kauniiseen käteen ja mennään joukolla juhlimaan epäbuddhalaista kurisumasua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top