Arkitehdin arkki

Blogi, kuvia Tuppulasta, muoti4 Comments

Olet täällä:, kuvia Tuppulasta, muotiArkitehdin arkki

Kun sadetta räppää vuorokaudessa 178 mm (lähde: Protezione Civile) vuotuisen keskiarvon ollessa 639 mm (lähde: Wikipedia), se tekee laskujeni mukaan yli neljänneksen koko vuoden sateesta kerralla.

Vanhakaupunki on rakennettu matalalle nyppylälle, josta vesi virtaa pääsääntöisesti pois. Eilisiltana kotiutuessani docmartensit hädin tuskin kostuivat, ja muurien ulkopuolella vallinnut hävityksen kauhistus valkeni minulle vasta netissä. Historiallinen muisti palauttaa muurinympäryskadut aina sadesäällä alkuperäiseen olotilaansa, linnoitettua kaupunkia ympäröiväksi vallihaudaksi.

Jos nyt kuitenkin ostaisin edes kumisaappaat.

4 thoughts to “Arkitehdin arkki”

  1. Meillà ei, ihme kyllà, sade aiheuttanut sen kummempia ongelmia. Mità nyt zona industriale lainehti, kuten tavallisesti, kun se on rakennettu viisaasti entisen joen uomaan…Teillà pàin tilanne on ollut aika hurja, mità nyt uutisista nàin.
    Vinkki saappaiden sàilyttàmiseen….àlà tee niin kuin minà! Erààltà suomi-lomalta toin mukanani omat saappaani ja laitoin ne làmpimààn varastoon marmorilattialle odottamaan syksyn/talven sateita. Vihdoin kun niille olisi ollut kàyttòà, niin elokuun helteiden ansiosta, saappaani olivat sulaneet oikein kunnolla kiinni lattiaan! Ne sai irti vain veitsellà raaputtamalla ja kàyttòkelvottomina 🙂

  2. Kiitos vinkistä, taidan hankkia täällä vallitseviin olosuhteisiin suunnitellut italialaiset kumisaappaat 🙂 Kympillä saisi mustat hieman kiiltävät naisten saappaat, niitä myy lyhyttavarakauppaa pitävä hieman noita-akkaa muistuttava eksentrikko. Ellei ole myynyt jo loppuun koko varastoaan.

  3. Eiköhän kellukkeet olisi hyödyllisemmät kuin vettä täynnä olevat HUNTER wellingtonit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top