Huoripukki

Berlusconi, Blogi, media4 Comments

Olet täällä:, Blogi, mediaHuoripukki

(It. puttaniere: sin. casanova, dongiovanni, donnaiolo, gigolò, vagheggino, play boy, sottaniere…)

Nettipravdan lukijakommentit Italian sisäpolitiikan viimeisimmästä seksiskandaalista hämmentävät, koska täältä sammakkoperspektiivistä monet niistä näyttävät turistin totuuksilta, jossa koko Italia puristetaan pähkinänkuoreen. Osa lukijoista on sitä mieltä että kertoo enemmän Italian todellisesta sivistyksen tasosta nykyään, että Berlusconia siedetään. Toisaalla ovat räväkästä ja värikkäästä kielenkäytöstä pitävät, joiden mukaan Suomessa on vaarana kuolla ikävytymiseen, on neutraali presidentti, sekä feministeistä koostuva hallintokoneisto, joka vaikeuttaa jo järjen käyttöä. Ikävässä Suomessa Italian pääministerin naisseikkailut ovat ”hyi hyi juttu”, kun taas suuressa ja avarassa maailmassa näkee kuinka ikämies taluttaa upeaa turkkiin pukeutunutta ”mirriä” ja molemmat myhäilee. Toinen nautti viimeisistä vuosista ja toinen odottaa ”palkkapäivää”. Reilu peli. Samaan tapaan olen toisinaan nähnyt taivasteltavan sitä, kuinka ikävää ja suvaitsematonta on kun Pohjoismaissa ei ole bordelleja, vaikka prostituution vankka asema katolisessa maailmassa on pitkään perustunut sille, että naiset on jaettu ”sellaisiin” tyttöihin ja puolisoksi sopiviin neitsymorsiamiin.

Pääministerin homokommenteista syntynyt häly ja sen pointti menee joiltakin täysin ohi: Jos kaveri haluaa katsella mieluummin tyttöjä kuin homoja niin onko tämä nyt niin ainutkertainen ilmiö josta voi rakentaa skandaaliuutinen, jota sitten kovasti paheksutaan? Berlusca on turvautunut samaan tyylilajiin aiemminkin. Parempi huoripukki kuin homo, tai parempi fasisti kuin hintti, kuten Alessandra Mussolini ilmaisi saman asian nelisen vuotta sitten. Mutta homoista ei ole muuta sanottavaa kuin että he ovat homoja ja Berlusconi ei, USA:n presidentti on ruskettunut, naiset ovat kauniita tai rumia, harvoin muilla avuillaan määriteltäviä.

Jossain määrin Italiassa pidetään – ja jossain määrin siis minäkin pidän – hyveenä sitä että yksityisasiat ovat yksityisasioita, ei jahdata Ameriikan malliin jokaista skandaalia kuin tahraa Lewinskyn mekossa, asialliset hommat hoidetaan vaikka muuten oltaisiin kuin Ellun kanat. Mutta kun edes niistä asiallisista hommista ei ole näillä vuosilla näyttöä. Kukaan ei sentään ole sormi pystyssä julistamassa hädin tuskin täysi-ikäiseksi tulleelle marokkolaistytölle että hänen tulisi elää maassa maan tavalla tai lähteä maasta pois.

Berlusconia siedetään, se on myöhäistä rypistää kun paskat on housussa.

4 thoughts to “Huoripukki”

  1. Oho, odotin että otsikko viittaa ”DEN MOTVILLIGA MONARK” – kirjaan, jossa valotetaan knugenin nuoruutta ja keski-ikää. Ei hän ole edeltäjiensä veroinen kuitenkaan, OSCAR II:lla oli Marstrandissa kokonainen haaremi.

  2. Paluuviite: 2010 : Arkitehti
  3. Paluuviite: Valtias : Arkitehti
  4. Paluuviite: Dissesti* : Arkitehti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top