Tissiä, prkl

Blogi, tissiä perkele4 Comments

Olet täällä:, tissiä perkeleTissiä, prkl

Aamuteen ja -läppärin äärellä tavasin Pravdasta tutkimustuloksia pitkälle hydrolysoidun kaseiinipohjaisen korvikkeen ja tavanomaisen äidinmaidonkorvikkeen välisestä vaikutuserosta nuoruustyypin diabeteksen puhkeamiseen. Aiempien koe-eläintutkimusten mukaan pitkälle hydrolysoitu korvike vähentää suolen läpäisevyyttä ja vaikuttaa edullisesti suolen bakteeriflooraan. Ja jos tutkittaisiin vasikoilla, olisi lehmänmaito yllättävän passelia sellaisenaankin.

Innostuin sitten kommentoimaan, että olisihan tuossa samalla vaivalla voinut tutkia kahden verrokkiryhmän lisäksi kolmatta ryhmää, joka täysimetyksen jälkeen olisi saanut pottua, vettä ja tissiä, ai niin, eihän sitä voi tutkia, koska kukaan ei hyödy ämmäin ilmaiseksi tuottamasta tuotteesta rahallisesti.

Kommenttia ei julkaistu. Ehkä painoin unenpöpperössä väärää nappia, tai ehkä kommentti oli asiaton, koska siinä ei edes haukuttu somalialaisia.

4 thoughts to “Tissiä, prkl”

  1. Aika ihanaa, että olet palannut samaan otsikkoon, joka minut toi joskus blogisi lukijaksi.

    Vaan kyllähän siellä keskustelussa heti aletaan räiskiä, jos joku mainitsee imetyksen tärkeyden tai äidinmaidon paremmuuden ihan mihin tahansa korvikkeeseen verrattuna. Niin näytti nytkin käyneen. Jos imetystä puolustaa niin joku vetää aina isomman palkokasvin nenäänsä ja sitten alkaa itku siitä, kuinka kaikki eivät todellakaan pysty imettämään. Saadaanko näitä vääriä käsityksiä ikinä korjattua…

  2. Tuohon otsikkoon on välillä pakko palata, sanoisin jopa että valitettavasti, kun eivät ne käsitykset ja asenteet ole mihinkään muuttuneet. Että kun jollakin on imetys epäonnistunut (lähes aina päin honkia olevan tuen, ohjauksen, urbaanilegendojen ja väärien käsitysten takia) niin oikeastaan imetyksen tärkeydestä ei saisi edes puhua, koska joku voi siitä syyllistyä. Ja jos äiti vaikka päättäisi (luettuaan salaisista ja vaietuista lähteistä imetyksen terveyseduista) lypsää maidon lähtökohtaisesti vaikealle imetettävälle (huulihalkio, down, pikkukeskonen…) niin hulluhan se olisi, ja fanaatikko, ja tekisi kovan homman ihan vain muita äitejä syyllistääkseen. Kun se korvikekin on oikeasti melkein ihan yhtä hyvää.

  3. Niin, ehkä vika ei ollut sisällössä vaan otsikossa? Pravdan oikolukijalle ehkä ”tissi” on tuntematon sana, kun taas ”vittu” nykysuomen yleisimmin käytetty substantiivi. Koeta lähettää tekstisi uudelleen vaihtamalla vittu tissin paikalle, mikä ehkä vaatii tekstin tarkastelua vieläkin enemmän sammakkoperspektiivistä.

    Tai sitten on pieni mahdollisuus, että oikolukija luuli ”prkl” olevan käisttämätöntä ulkomaan mongerrusta. Ennen vanhaan suomalaisia ohjeistettiin: ”Ruma sana sanotaan niinkuin se on.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top