Olet täällä:, Blogi5: Gallipoli

[…] There is scarely a tree in the old town, which resembles a crowded island in the Venetian lagoon, but no Venetian lagoon was ever quite as blue as the sa that surrounds Gallipoli, neither is any Venetian island so white and African, nor has Venice anything like the massive Angevin fortress with its circular bastions in whose immense walls nestles a little cinema which, when darkness falls, is outlined by electrical light.

[…] but hte beauty of Gallipoli, evident enough by the day, transcends reality by moonlight. It resembles some enchanted, timeless city of silence, surrounded by a dark, murmuring sea. The Greeks must have seen it like this – kalli-polis, the beautiful city.

H. V. Morton 1969: A Traveller in Southern Italy. S. 176-7.

One thought to “5: Gallipoli”

  1. Ihana kuva. Tuli kesää ikävä! On täälläkin varsin kauniit hiekkarannat, ja Termolin vanhakaupunki tässä lähellä ulottuu vesirajaan lähes kuten tuossa kuvassa, mutta tämä tunnelma on ihan jotain toista!… 🙂
    Hyvää itsenäisyyspäivää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top