Seimi

Blogi, joulu5 Comments

Olet täällä:, jouluSeimi

Vuoden 2010 jouluseimi on valmis: vain Jeesuslapsi puuttuu (lisätään seimeen jouluyönä). Juhlakalun syntymän jälkeen paimen ja kaksi itämaan tietäjää (perulaisesta seimestä puuttuu yksi) lähestyvät majaa ja kumartavat vastasyntynyttä loppiaisena.

Syntymätalli muistuttaa Sulttaanin mielestä matalaa majaamme, tai pikemminkin parvea sillä majamme ei itsessään ole matala: niin ovat vanhemmat polvillaan ja sädekehät kattoa hipoen…

5 thoughts to “Seimi”

  1. Sinullapa onkin sopiva nurkkaus seimeä varten. Tuo 2003 on jotenkin hellyttävin, tuli kylmä lapsen puolesta.

  2. Olin huomaavinani, että myös hahmot ovat muuttuneet vuosien varrella. Olin jotenkin aina ajatellut, että Seimi on yhtä muuttumaton perinne kuin vaikka joulupuuro tai joulusauna. Seimigalleriaasi katsellessani ymmärsin, että juuri uudistuminen ja omaperäisyys on koko homman juju, siksi jokaisella kirkolla, koululla jne on oma seimensä ja mahdollisesti myös aivan erilainen kuin aikaisemmin. Samalla ratkesi eräs kaksikulttuurisen ja -kirkollisen perheen näkemysero seimen sijoittelusta ja rakentamisesta. Eli väärin vaikkakin taajaan viljelemäni vastaus tämäntyyppisessä keskustelussa on: ”Eikö se viimevuotinen ollut ihan hyvä, miksi sitä ei voi laittaa uudestaan.”

  3. Meillä on jopa pieni perheensisäinen kilpailu, sillä teemme seimen osapuilleen vuorovuosittain miehen kanssa. Ja seimihylly takan päällä on alun perin suunniteltu lämpimäksi paikaksi jossa kissa voi tarkkailla menoa ja vilinää, mutta allergian takia suunnitelma muuttui. Pistorasia on laitettu hyllylle myöhemmin ja varta vasten: vuoden 2003 seimessä näkyy vielä sähköjohto :O

  4. Kauniita seimiä kaikki. Ihana jouluperinne… täällä en ole valmistautunut jouluun mitenkään, tuskaillut vain opiskeluhommien kanssa. No ehtiihän sitä kai vielä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top