Kotona

Blogi, matkailu2 Comments

Olet täällä:, matkailuKotona

Italiaan saapuessa kaksi seikkaa ylitse muiden kiinnittivät huomiomme:

Fiumicinon kentällä paistoi aurinko, Helsinskin talvessa säästeliäästi näyttäytynyt vanha tuttavuus.

Lentokentän ympärilasinen maisemahissi kulki ikisaastaisessa hissikuilussa. Papà, guarda che schifo, hihkaisi juniori. Eurostar-junan vessan kunto ei tullut sitten enää yllätyksenä: Italian valtionrautateille asiakastyytyväisyyspalautteena että ilmaisjakelussa olevien kiiltäväpaperisten asiakaslehtien kustannukset voitaisiin kokonaisuudessaan suunnata parempaan käyttöön eli vessasiivoushenkilöstön palkkoihin, eikä sittenkään riittäisi.

Lapaset oltiin heitetty kassiin jo Helsinski-Vantaalla, villahousut lähtivät Frankfurtin kentän hyvinpidetyssä saniteettitilassa, Roomassa kuorittiin fleece takin alta. Leccen asemalla löi vastaan luihin asti tunkeutuva kosteus.

2 thoughts to “Kotona”

  1. Kirjoituksesi toi mieleeni niin monta Italian vessoihin liittyvää kommellusta, että innostuin niistä kirjoitamaan blogiini:-) Olen muuten blogisi vakiolukija, en vain ole aiemmin tullut kommentoitua. Onnellista uutta vuotta sinne italiaan!

  2. Italialaisten julkisten käymälöiden absoluuttinen vastakohta on kotivessojen siisteys. Koko kansakunnan osapuilleen yksimielisesti jakamana unelmana on että asunnossa olisi ainakin kaksi vessaa, joista toinen olisi edustava, usein lähes koomisuuteen asti.

    Miehen mukaan meillä on koko Italian sotkuisin kotivessa, johon toivotin että siitä vaan: Tuppulassa olisi ollut lukuisia vaimoksi sopivia naisia joiden elämässä ei ole sen ylempää tavoitetta kuin kodin saniteettitilan puhtaus ja edustavuus. Ja eikö se riitä kun suihkuun mennessä nostaa dinosaurukset ammeen reunalle tai potkii toiseen päähän, häh?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top