Voimauttava synnytys

Blogi, äidiksi Italiassa4 Comments

Olet täällä:, äidiksi ItaliassaVoimauttava synnytys

Katsoin eilen Kaistalta dokumentin Tammisaaren sairaalan luonnonmukaisiin synnytystapoihin erikoistuneen synnytysosaston lakkauttamisesta, ja harmistuneena puhkuen muistelin omaa voimauttavaa synnytyskokemustani.

Sairaalan pieni koko ei ole tae inhimillisestä syntymästä, mutta suurissa yksiköissä käytännöt ja tehokkuus jyräävät todella helposti pienen ihmisen yli, eikä yhden kätilön tai edes kätilötiimin ole helppoa kääntää suurta laivaa. Mekin unelmoimme Scorranossa: kätilöt olivat saaneet läpi vauvojen vierihoidon. Sen jälkeen neonatologian ylilääkäri vaihtui, ja kaikki täysaikaiset vastasyntyneet määrättiin viettämään kaksi ensimmäistä tuntia lämpökehdossa. Synnytysvalmennuksia siihen asti vetänyt kätilö ei sen jälkeen ole astunut jalallaan synnytyssaliin.

Ruotsissa mahtaa olla todella turvatonta synnyttää, kun siellä on näitä vauvamyönteisyyshihhuleita vähän joka sairaalassa. Onneksi Suomessa ollaan järkeviä. Italiaan mahtuu monta todellisuutta.

Kallisarvoisena vaalima voimautumiskokemukseni on se, kuinka huusin herra gynekologille toimenpidetuolissa jalat kohti taivasta ja alapää paljaana että väliliha on minun ja minä päätän siitä itse. Ei mennyt niinkuin Ekenäsissä, mutta eipä leikannut.

4 thoughts to “Voimauttava synnytys”

  1. Tyylikkäästi karjuttu! Respect! Uskomatonta kuinka naiset ihan kylmästi vaan silvotaan, juu kyllä euruupassa (ihan oma mansikkainen kotomaa mukaanluettuna) on tasa-arvoa.. Miehiltä ei kyllä leikata mitään noin niinkuin varmuuden vuoksi ja ehkäisevänä toimenpiteenä. Jos rsvokkaampia osasia lähtee, niin heti pistetään lisätoppausta, ettei tule traumaa, naisillahan rinnan poistaminen samantien tarkistusnukutuksessa aiheuttaakin ”vain” kosmeettisen haitan… ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top