Maalari maalas taloa

arki, arkitehtuuri, arkkitehtuuri, Blogi, sisustus3 Comments

Olet täällä:, arkitehtuuri, arkkitehtuuri, Blogi, sisustusMaalari maalas taloa

Kotonamme ei oltu maalattu seiniä yhdeksän vuotta sitten tehdyn remontin jälkeen, ja kyllästyneenä yleiseen nuhjuisuuteen sekä Huhtipojan – taiteilijanimeltään Picazzon – murales-taiteeseen olimme ostaneet rautakaupan tarjouksesta 14l remonttivalkoista, jonka parkkeerasimme olohuoneen nurkkaan odottamaan sopivaa hetkeä. Siis, päivää jolloin voisimme sälyttää laps’rakkaat jonkun muun hoiviin. Vierähti muutama viikko. Jokainen oli vuorollaan kipeänä, ja ainoa toivomme Annabella oli kahden asunnon loukussa muuttolaatikoiden keskellä. Kun lopulta koitti lauantai jolloin kaikille sopi, emme olleet itsekään uskoneet sen päivän koittavan, ja piazzan kello ehti lyödä puoltapäivää ennen kuin pääsimme kastamaan telat maaliämpäriin.

Varttia vailla kaksi Annabella soitti hätääntyneenä ja kertoi ettei löydä tyttöä koululta. Soitettuani puoli kylää läpi löysin karkulaisen, joka yhteistuumin ystävättärensä kanssa oli vakuuttunut kuulleensa, tai ainakin ymmärtäneensä että iltapäivä oli ollut tarkoitus viettää ystävättären kotona. Ystävättären isä oli niellyt pajunköyden kakisematta, mutta ilmeisesti meitä oltiin kuitenkin yritetty tavoittaa studiolta jossa tietenkään emme olleet.

Olohuoneessa katon harja on viidessä metrissä, eikä siihen pääse käsiksi kuin tikkailta teleskooppivarrella. Yritän ensi viikolla saada lainaksi siirrettävän alumiinitelineen, vaikken tiedäkään miksi maalari, rappari, muurari, kipsilevyasentaja tai muu yleismies jantunen haluaisi lainata työvälineitä tee-se-itse-remontoijille jotka vievät ammattilaisen työn. Ehkä siksi että asiakkaiden työmaalle miehiä etsiessä sen mukavan rapparin nimi olisi päällimmäisenä mielessä? Meidän talossamme ei kuitenkaan ole tarjolla pötsiä kissoille, kuten täkäläiset tapaavat asian ilmaista.

Työn edistyessä totesimme ettei 30 mm marmoritason kapea reuna tasoon upotetun tiskialtaan kohdalla, melkein 600 mm jännevälillä tyhjän päällä, kestä maalarin painoa. Haljenneella ja notkahtaneella tasolla oleva akvaario ei ollut edes osapuolilleen passissa, ja pahemman tuhon välttämiseksi se tyhjennettiin välittömästi. Kalat viettivät yön evakossa ämpärissä, ja kun seuraavana päivänä akvaario täytettiin uudelleen, sai se kunniapaikan keskellä keittiön työtasoa. Nyt ei sitten avata ikkunaa, saati leivota pullaa.

Aloitin uuden akvaarionpaikan raivaamisen seinäkomerosta, jossa pölyyntyivät vähälle käytölle joutuneet stereot. Koko maanantaiaamupäivä vierähti hifilaitteiston purkamisessa, pölyisten piuhojen pyyhkimisessä ja kerälle kierimisessä. Nyt kirjahyllyssä makaavat elämänsä tarkoitusta etsivät piuhattomat stereot.

Ensi lauantaina sama uudestaan!

3 thoughts to “Maalari maalas taloa”

    1. Kuusikymmentä? Varovaisen arvion mukaan satakuusikymmentä olisi totaali, mutta siihen on remonttivalkoisen lisäksi laskettu värisiä seiniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top