Olet täällä:, lapset, lastentautien sanakirjaVapinaa

Lapsi tuli sunnuntaina kipeäksi, ja kun ensiavun troppi ei ihmeemmin auttanut ja maanantaina tuli lisää oireita, haimme omalääkäriltä uudet reseptit. Lihakseen pistettävä kolmannen polven kefalosporiini meni hyvin enimmäisenä iltana, mutta tänään käteni vapisivat jo ruisketta valmistaessani, koska tiesin millaisen vastaanoton piikki saa. Lapsen vointi on kyllä kohentunut eilisestä.

Se siitä naistenpäivästä ja laskiaistiistaista. Ehkä pääsen karkaamaan piazzan ravintolaan pelkälle jälkiruualle ja grapalle.

5 thoughts to “Vapinaa”

 1. No ohhoh. Kylläpä siinä maassa määrätään tujuja lääkkeitä ja nopeasti…

  1. Oli ensimmäinen kerta sitä lajia, ja lapsi oli sen verran huonossa kuosissa maanantaina etten edes mukissut vastaan. Oltaisiin saatu lähete sairaalaankin, mutta niin kauan kun kotihoidolla pärjää niin pysytään kotona… aikaisempi piikityskokemukseni on tosin kohdistunut huomattavasti suurempiin musculus gluteus maximuksiin

   1. Joo, siis jonkin antibiootin pistäminen ei ole kivaa, koska niissä annoksissa on usein kohtuullisen suuri tilavuus. Suomessa ei kyllä mielestäni määrätä sellaisia lapsille lainkaan, se on joko per os tai sitten tiputukseen. Ruusupotilaille olen joskus entisessä työssäni pistänyt antibioottia, mutta siis työssäni, en äitinä lapselleni. Hattua nostan sinulle!

    1. Aiemmat pistettävät ovat olleet isompia, mutta rakkaita yhtä kaikki. Täällä näyttää piikittäminen olevan kyllä pop, sillä lihakseen pistettävässä muodossa määrätään lääkkeitä Voltarenista syöpäpotilaiden pahoinvointilääkkeisiin.

 2. Hui! meillä ei onneksi ole piikityslääkettä vielä pojalle tarvittu, enkä kyllä uskaltaisi siihen hommaan ryhtyäkään, olen aina tiennyt ettei ole ainesta sairaanhoitajaksi… Onneksi on nonna jolla on kokemusta siltä saralta, jos sattuisi tarvitsemaan. Pikaista paranemista potilaalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top