Pohjolan Japani

Blogi4 Comments

Olet täällä:Pohjolan Japani

Olennainen ero Suomen ja Italian välillä on se, että kun jossakin sattuu ja tapahtuu, Suomessa viranomainen tai asiantuntija rientää heti selittämään ettei onnettomuus Suomen oloissa ole mahdollinen. Meillä on vakaa maaperä, kyseessä oli vanha voimala kun taas meillä tehdään paremmin, ja loihepa joku jo lausumaan ettei japanilainen toimintakulttuuri ole kriisitilanteessa yhtä toimintavalmis kuin suomalainen, koska japanilaiset ovat tottuneet orjallisesti noudattamaan ohjeita. TVO:n luova insinööri arvatenkin kekseliäästi kusisi sinne reaktoriin, tai heittäisi lisää löylyä liikelahjaksi tarkoitetulla kuparisella kauhalla.

Italialaiset ovat tässä asiassa nöyrempiä, ja vaikka maa teki päätöksen luopua ydinvoimasta tunnepohjaisesti Tšernobylin onnettomuuden jälkimainingeissa, voi mukana ehkä silti olla himpun verran tervettä itsetuntemusta. Jos eivät japanilaisetkaan pysty ennakoimaan kaikkea, niin miten ennakointi toimisi Italiassa, jossa pääsääntöisesti ajetaan ilman turvavöitä ja tilanteen tullessa itketään Madonnaa?

Hyvällä itsetunnolla ja hyvällä itsetuntemuksella on vissi ero. Nuorilla miehillä tie itsetunnosta itsetuntemukseen käy usein nakkikiskan jonon kautta.

Linkkaan Eppu Normaalin Suomi-ilmiöön, ai kun osuu ja uppoaa vielä vuosikymmenien jälkeen.

4 thoughts to “Pohjolan Japani”

  1. Samaa biisiä olen tässä itsekseni lauleskellut pari päivää… täydellisyyttä joo eikä mikään oo niin viisas kuin insinööri. Niin varmaan.

  2. Kylläpä meinasin minäkin laittaa linkin samaan biisiin, ja muutin sitten mieleni, Tosin omalla kohdallani laulun kirvoitti saapasmaan neiti ministeri Prestigiacomo joka loihe lausumaan miten täällä ydinvoima olisi ihan järkevää kaikesta huolilmatta. Just.

    1. Jep. Joptenkin on sellaiset täpinät että ehkä voisi aloittaa sen energiaremontin vaikka modernisoimalla infraa niin että hukkaprosentti siirrossa laskee, kun joidenkin lähteiden mukaan jo siinä säästyisi about kolmen ydinvoimalan verran. Vaikka mediassa on jo sanottu kaikki ja kaiken vastakohdat.

  3. Paluuviite: 2011 : Arkitehti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top