150

Blogi, Italia3 Comments

Olet täällä:, Italia150

Italia juhlii tänään yhtenäisyytensä sataviisikymppistä.

Ei oltaisi Italiassa, ellei tätäkin juhlaa säestäisi polemiikki. Lombardian aluevaltuustossa Pohjoisen Liiton edustajat poistuvat kansallishymnin ajaksi kahville, ja myös Etelässä on niitä joiden mielestä Garibaldi olisi voinut pitää huolen omista asioistaan. On epäselvää kuka hyötyi enemmän yhdistymisestä, jos sadassa vuodessa etelän ja pohjoisen välimatka on vain kasvanut.

En ole ikänäni nähnyt noin paljon trikoloreja jalkapallotapahtuman ulkopuolella. Fasisiminaikasen koulun paraatikentälle lippujuhla sopii kuin nenä päähän, vaikka pikkukäsien heiluttamat arvatenkin Kiinassa valmistetut liput ovat tasavaltalaisia. Parvekkeelle olivat ripustaneet yhden monarkianaikaisen, joka oli ollut vuosikymmenet varastossa vähän kuin Helsingin venäjänkieliset kadunnimikyltit.

Koulu juhli jo eilen: tänään vuorossa olivat lippumenot kunnantalolla ja piazzalla. Aurinko paistoi ja väkeä oli piispasta commissario prefettizio:on.

3 thoughts to “150”

  1. Juhlivat ja juhlivat, ainoa juhlan merkki oli se, että Venetsiassa Zatteren Billa-marketti avasi ovensa tuntia myöhemmin, kuin arkipäivinä. Tulkaapa Osloon 17. toukokuuta, niin näette juhlimista! 😉

    1. Aikani sain vihellellä, mutta tulihan se Norjan kansallishymni sieltä jostain viimeinkin. Oli päässyt unholaan, kun en edes seuraa talvikisoja 🙂

  2. Paluuviite: Repale : Arkitehti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top