Kodinelektroniikkalaitteen kuolema

arki, Blogi, lapset, välineurheilu6 Comments

Olet täällä:, Blogi, lapset, välineurheiluKodinelektroniikkalaitteen kuolema

Liekö kyseessä suunniteltu vanheneminen vai yksinkertaisesti loppuunkuluminen, kuusi- ja puolivuotiaan kotiläppärimme kovalevy sanoi eilisiltana naks, niin kuin oltiin pelätty. Ei se olis kestänyt kesän helteitä kuitenkaan.

Surijoiden pitkästä listasta voisi päätellä että talossa on helkkaristi tietokoneita eikä hätä ole kummoinenkaan, mutta firmalle SonyVaion kanssa samaan aikaan hankituista kahdesta kootusta IBM-yhteensopivista yksi on henkitoreissaan, toisesta puuttuu monitori, diginatiivien snobbaaman Sony-vainaata iäkkäämmän iBookin käyttis ei tue uutta YouTuben edellyttämää versiota mistään tunnetusta selaimesta, ja iMacin ostin juuri viikko sitten (firmalle), joten mieleni ei tekisi ihan heti uudestaan tietokonekauppaan. Tai menisinhän minä vaikka joka päivä nuuhkimaan uusien tietokoneiden tuoksua, mutta kun syödäkin pitäisi, alastikaan ei voi olla, ja peltilehmästä on vielä 13 erää maksamatta. Äh.

Nettiriippuvaiset kakarat vaanivat nyt minun henkilökohtaista läppäriäni, eikä niitä saa edes television ääreen kun sieltä tulee mitä tulee ja milloin tulee, ja kaiken kaikkiaan konsepti on aataminaikuinen.

Jos minua ei näy enää blogosfäärissä, se tarkoittaa sitä että olen jäänyt alakynteen. Ihanteellinen ratkaisu olisi ostaa vidiooteille padi mieheen, ja käskeä jättämään äiti rauhaan. Sinne ne katoaisivat pelaamaan vihaisia lintuja eikä tarttis kuin tarjoilla kalapuikkolautanen käden ulottuville ennaltamäärättynä kellonaikana. Voiko digilastenvahdin hankinnan vähentää verotuksessa?

6 thoughts to “Kodinelektroniikkalaitteen kuolema”

  1. Te olette sitten kohdelleet läppäriänne tosi nätisti sillä minun pysyi hengissä vain vaivaiset kolme vuotta. Tuntuu aika hurjalta, että olen saanut jo kaksi läppäriä kolmessa vuodessa henkihieveriin, kun ottaa huomioon, että huushollista löytyy kolme muuta konetta. Eli tämä on ollut vain mun käytössä. Minun, joka joskus 12 vuotta sitten olin sitä mieltä, että ei me millään tietsikalla mitään tehdä. Tai ei ainakaan netillä:-) Kummasti sitä mieli muuttuu. Nyt elän aikamoisessa läheisriippuvuussuhteessa koneeni kanssa. Ja jos nettiyhteys joskus pätkii liian kauan, on jo vieroitusoireet ovella.

    Tietokonesetä, joka teki ruumiinavauksen läppärilleni kertoi, että kolme vuotta on aika yleinen läppäreiden kestoikä. Ja että kun olen hankkimassa uutta, niin kannattaisi harkita pöytäkonetta, ellei nimenomaan läppärille ole tarvetta. Niiden kanssa kun voi hurahtaa pari vuotta pitempään.Mutta niinpä tässä taas nytkin näppäriä naputtelen, tietokonesedän vinkeistä huolimatta:-)

  2. Ajatella että meillä on vielä hengissä kohta kahdeksanvuotias iBook, ei siitä ole kyllä enää mihinkään kun käyttis (Mac OS X 10.3.jotain) ei tue uusia selainversioita… ja siitä läppärien hyvästä pitämisestä tuoreimmassa postauksessani…

    Olen kyllä vakaasti läppärin kannalla, mutta mulla onkin sama kone kotona ja töissä, eikä kotona (enää) ole mitään järjellistä paikkaa pöytämasiinalle.

    1. Ai niin joo, ja Sony-vainaa on tohtorilla. Se saanee uuden kovalevyn satasella, ja joutaa palvelemaan vielä vuoden pari. Oksentakoot lapset sen näppikselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top