Sattuu ja tapahtuu*

arki, Blogi, lapset, uraäiti, välineurheilu5 Comments

Olet täällä:, Blogi, lapset, uraäiti, välineurheiluSattuu ja tapahtuu*

*Sattuu patatuu, kuten Huhtipoika asian ilmaisisi

Olimme lauantaina palanneet ikuisuusprojektin, kodin maalaamisen pariin. Kun lapset oli aamulla viety kouluun alkoi armoton raivaaminen ja lopullisen pintamaalin sutiminen raivattuun osaan asuntoa. Suojamuovien ja suojattavan tavaran kanniskelua paikasta toiseen kesti iltakahdeksaan, jolloin lapset palautettiin meille. Tällä kertaa kukaan ei ollut kadonnut. Kylvetin kakarat, ja sillä aikaa Sulttaani haki noutopizzat.

Olin valmis nukkumaan taju kankaalla aamuun asti, kun sänkyyn tupsahti syljeskelevä oksennukselta haiseva pikkumies. Lähdin lastenhuoneeseen tutkimaan tuhoja: Huhtipoika oli syönyt illallisella hyvällä ruokahalulla kunnioitettavat kolme neljäsosaa pizza Margheritaa. Pistin lakanat koneeseen, vaihdoin lapselle kuivan yöpuvun ja palasin nukkumaan.

Seuraavaksi heräsin siihen että meidän sänkyymme oksennetaan. Vaihdoin lakanat ja muutin pojan kanssa olohuoneen vuodesohvalle, jonka peittelin pyyhkeillä. Varasin viereen vadin ja puhtaita pyyhkeitä.

Loppuyö sujui rauhallisesti. Aamulla poika oli ensimmäisenä jalkeilla, pyysi mehua ja ilmoitti haluavansa katsoa Handy Mannya. Koska sisko nukkui, en raatsinut ajaa pientä laattamiestä lastenhuoneeseen, vaan pistin TV Kaistan pyörimään läppärilläni, myönnytys johon olen joutunut suostumaan sen jälkeen kun Sony-vainaa oli jättänyt perheen. Lähdin huuhtomaan mozzarellaa toiseen pesukoneelliseen menevistä lakanoista.

Seuraavaksi poika ilmoitti oho, ja riensin pyyhkimään kertaalleen juotua Lidl’in lisäsokeritonta omenamehua näppäimiltä.

Kun tilanne on jo päällä, on myöhäistä googlata toimintaohjeita, joten jaan hankkimani tiedon vastaisuuden varalle. Ihmettelen vain miksei ohjeita ole laitettu niihin MLL:n vihkosiin joita jaetaan neuvolassa:

  • läppäri pitää paniikkisammuttaa heti virtakatkaisimesta, ja samalla kääntää ylösalaisin jolloin suurin osa nesteestä valuu painovoimaisesti. Koneesta irrotetaan virtajohto jos se on laturissa, ja mikäli mahdollista, poistetaan akku
  • näppäimet pyyhitään, niiden päälle laitetaan talouspaperi ja jätetään kone vielä valumaan ylösalaisin
  • valutuksen jälkeen konetta voi vielä kuivata hiustenkuivaajalla, mutta puhallusilman tulee olla kylmää
  • konetta ei pitäisi käynnistää ainakaan vuorokauteen, joidenkin lähteiden mukaan pariin päivään. Tästä kohdasta tingin, koska olin jälleen kerran laistanut backupista, ja pikaisen kuivauksen jälkeen uudelleenkäynnistettyäni kopioin tikulle tärkeimmät, jos kone ei vuorokauden karenssin jälkeen enää virkoaisikaan

Opin jälleen uutta itsestäni äitinä: väitöskirja on tärkeämpi kuin lasten valokuvat, enkä näköjään suutu jos näppikselleni oksennetaan. Sattuuhan sitä.

Koneen kuivaamisen jälkeen keitin kahvit ja herätin Sulttaanin, joka ihmetteli ettei ollut kuullut alakerrasta mitään ihmeempää. Ilmoitin etten ollut herättänyt häntä juoksemaan edes takaisin hiuksiaan repien, koska minulla oli tilanne päällä ja parempaakin tekemistä kuin puolison rauhoittelu. Mies tyytyi vastaukseen, mitä pidettäköön esimerkillisenä osoituksena itsetuntemuksesta.

Ken haluaa tyydyttää uteliaisuutensa siitä mitä kone on syönyt ilman mahdollisesti vielä takuussa olevan kalliin laitteen valtuuttamatonta ruumiinavausta, suosittelen hänelle tutustumista YouTubesta löytyviin opettavaisiin videoihin. Niistä selviää mm. että unibody-runkoisissa Maceissa (MacBook Pro, MacBook Air) näppis on kiinni alumiinirungossa noin viidelläkymmenellä tajuttoman pienellä ruuvilla, joita on varmaan tosi kiva etsiä lattialaatan saumoista, ja että koko paketti on suhteellisen vesitiivis ellei virtakatkaisija saa huonoa.

Seuraava hankinta perheeseen/firmalle on Time Capsule tai vastaava ajastettava langattoman varmuuskopioinnin värkki, sekä mahdollisesti näppisnahka, koska kone on vastoin hyviä tapoja usein (lue: aina) mukana ruokapöydässä. Tällä kertaa selvisin säikähdyksellä. Jos tarkkaan asiaa ajattelen, niin jotkut näppäimet vähän nitkuvat. En ehkä juuri tähän hätään lähde irrottamaan niitä, sillä kuten Muori sanoo, kus kuivaa, paska murenoo.

5 thoughts to “Sattuu ja tapahtuu*”

  1. Kiitos. Patatui jo täälläkin ilman kokkareita ja ilman lapsia. C-vitamiini ei vauhdita läppärin toimintaa. m.o.t. Seuraavalla kerralla tiedän miten toimia.

  2. Voin suositella näppisnahkaa. Mulla se pelasti MacBookin ja sen sisällön. Ja opin myös varmareiden ottamisen ihan kantapään kautta 🙂

  3. Aijai, kuulosti suorastaan painajaismaiselta. Olen itse vuosien mittaan yliherkistynyt vajaamittaisten vatsakivuille liian monta pastaa, pihviä tai puuroa lakanoista, sohvalta, matoilta, seiniltä, lattialautojen raoista ja valitettavan monesta muusta paikasta putsattuani. En esimerkiksi suosittele salamivoileipäaamiaisen, pakaaseista ja penskoista pullistelevan Punton yhdistämistä mutkaiseen ja ruuhkaiseen kehätiehen. Varsinkaan jos on onnistunut pitämään vuokra-auton viikkokausia laatoittamatta. Niinpä kohtalokas päätös jatkaa pientareettomalla tiellä lentokentän ohi neljättä ja ehkä toimivaa/avointa huoltamoa kohti vuokra-auton palautustankkausta varten johti haiseviin matkatavaroihin, kotimaan lämpimiin matkavaatteisiin (helteeseen tarkoitetut päätyivät jo aamulla ensimmäisen hellekentän roskikseen), 150euron vuokraamon sakkoon (siivous ja tankkaus), törkeään kiilaukseen turvatarkastusjonossa, lähes lennolta myöhästymiseen ja erittäin parantumattomaan yliherkkyyteen ”mun mahaan sattuu”-repliikille. Otan osaa.

  4. huh, otan osaa. Oksentelun siivoaminen keskellä yötä on rankkaa, kokeiltu on, mutta läppärin kuivatusta ei olla jouduttu harrastamaan joten laitetaan ohjeet muistiin. Juttua lukiessa tuli hymy huuliin, muttei tainnut naurattaa kun oli tilanne päällä!

    1. Otan osaa ja ostan meidankin makkiin kiiruusti nappisnahan. Meilla kun ei ole laatoitettu mitaan pitkiin aikoihin… pianon koskettimet oli yksi ikava puhdistuskohde. Saakohan niihinkin nappisnahat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top