Villakoiran ydin

Blogi, maailmanparannus8 Comments

Olet täällä:, maailmanparannusVillakoiran ydin

[…] jos vene alkaa vuotaa, pidän selvänä, että yli laidan on heitettävä ensimmäisenä vähäarvoisin lasti, kirjoittaa Halla-Aho.

Ongelma kai on siinä, että Muumilaakson vakaaseen elämään kyllästyneiden ja seikkailua kaipaavien nuorten miesten fantasioita kiihottaa vähäarvoisemman lastin listaaminen, ja oikeastaan toive siitä että vene alkaisi keikkua oikein kunnolla. Tätä porukkaa löytyy isolta hiekkalaatikolta laidasta laitaan, linkolalaisista wannabe-auvisiin.

Nyt lyön pöytään natsikortin: kansallissosialistien synkkä maine ei juonna juuriansa nahkasaappaisiin, Bossin pukuihin ja pitkiin Gestapo-takkeihin, vaan juurikin yksilöiden instrumentaalisen arvon listaamiseen, ja siihen olettamukseen että juuri heidät oltiin taivahassa määrätty listaa laatimaan. Ensin lähtivät toiseudellaan profiloituneet kansanryhmät, joita oli helppo vihata ja syyttää vaikeista ajoista: siinä rytinässä osa Euroopan älymystöstä kaasutettiin ja loppu pakeni Amerikkaan. Sitten vietiin romaneita, mutta koska koulun historianopetus harvoin pääsee juutalaista pidemmälle, on romanijahti vielä poliittisesti korrektia monessa maassa. Sen jälkeen listaa laajennettiin vähämielisiin, kehitysvammaisiin ja muuhun painolastiin.

On hiukka makaaberia ajatella että joka päivä joku meidän merellämme, Välimerellä, joutuu ihan aikuisten oikeesti miettimään kuka lähtee laidan yli kun ja jos vene alkaa vuotaa. Meren pohja on Twin Towersien peilikuva näkymättömässä maailmassa.

Lähtekää pojat vaikka Mostarin tielle liftaamaan. Kyllä maailmassa löytyy seikkailua sitä kaipaavalle.

8 thoughts to “Villakoiran ydin”

 1. Halla-Ahon maailmankuva tuntuu saaneen vaikutteensa hullunkurisilta perheiltä; maailmassa kaikki on kivasti ammattikunnittain järjestyksessä. ( Ja Musta Pekka se häviäjän kortti)

  Liekö sitten sitä älykkyyttä.

 2. Mikä Jussi Halla-ahon kyseisessä kirjoituksessa on sitten vikana? Instrumentaalinen arvo?

  Kirjoituksessa ei puhuta ihmisarvosta, vaan siitä, kuka on tarpeellinen. Jos kaikilla ihmisillä on yhtäläinen ihmisarvo, se ilmeisesti kuuluu ateistien diskurssiinkin poislukien nihilistit, eihän ihmisiä sen jälkeen voi laittaa järjestykseen minkään muun perusteella kuin heidän kontribuutionsa yhteisölle.

  Kirjoitus ei ole poliittinen ohjelma. Se on ateistiselta ja funktionaaliselta pohjalta kirjoitettua jossittelua. Ei mitään muuta.

  1. Mutta ei sitten tarvitse ihmetellä että tuollaisen jossittelun eli verbaalimasturbaation seurauksena joku lyö natsikortin pöytään, sen verran ilmeinen on samankaltaisuus viime vuosisadan alkupuolen kynäharjoituksien kanssa.

   Vaikka voihan olla että Jussi vain pehmittää ilmapiiriä suurten ikäluokkien ikääntymisen mukanaan tuomien hoivapaineiden nk. lopulliseen ratkaisuun.

   1. Melkoinen Hitler-pasianssi on bloginemännällä menossa.

    Mikä tuossa on samankaltaista natsi-saksan hommien kanssa? Rotuerottelu siellä perustui nimensä mukaan rotuun. Juutalaiset, romanit, slaavit ja niin edelleen olivat alempaa kansanosaa kuin arjalaiset, koska olivat syntyperältään sitä mitä olivat. Rodun takia siis.

    Meinaatko, että JH-a haluaa järjestää samankaltaisen systeemin, mutta rotujen sijasta käyttäen henkilökohtaista kansantuotetta? Vai että tästä on helppo kääntää negatiivinen asenne kansantuotteen sijasta etnisyyteen?

    Ilmapiirinpehmittämisspekulaatiot ovat vallitsevan todellisuuden valossa vain omaa fantasiaasi.

     1. Haetko nyt sitä yhteyttä, etteivät ne mielisairaalan hoidokitkaan paljoa bkt:ta kasvattaneet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top