Luis Barragán

arkkitehtuuri, BlogiNo Comments

Olet täällä:, BlogiLuis Barragán

Luis Barragán 1975 (1976?): Casa Gilardi, Mexico City.

Kuvasta tuli niin hyvä fiilis että varastin (kopioin, en varastanut, alkuperäinen on tallella) sen Jorge Ayalalta paitsi blogissa käytettäväksi, myös ruudulle taustakuvaksi. Johan siellä olikin ollut Hokusain Kanagawan suuri aalto jo toista kuukautta.

Arkkitehdeista, arkkitehtuurista ja sankareista puhuminen on aika henkilökohtaista, mutta raotan tässä sanaista arkkuani tunnustaakseni että Luis Barragánin värit ja pinnat ovat aikanaan tehneet minuun vaikutuksen. Ennen vanhaan niukkuuden aikana sai tosin tyytyä johonkin nuhruisesta arkkitehtuurioppaasta reprottuun diaan; nyt on toista kun on flickrit ja kaikki.

Modernismi mutta rouheat pinnat, etelän valo ja väri. Kuuba, Meksiko, Kalifornia, Salento, Sisilia.

 

Lisää kuvia Luis Barragánin tuotannosta löytää täältä, täältä, täältä ja täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top