Tuppulan kunnallisvaaleissa on kaupunkilaisille valinnanvaraa neljän pormestariehdokkaan, 15 listan ja 329 valtuustoehdokkaan verran, ellen sitten ihan laskuissani seonnut.

Koska rakastan taulukkolaskentaa, laskin huvikseni naisten osuuden ehdokkaista. Paikallisesta verkkolehdestä mainostilaa ostaneista naisilla on aliedustus, mutta ehkä he vaalikampanjoivat naapurinrouvien keittiössä, työpaikalla, koulun edessä ja ruokakaupassa, pitivät investointia jonninjoutavana tai eivät kestä vaalimainoksen valokuvan maailmanlaajuista verkkoesittelyä, kun siinä näkyi kaksoisleuka.

Pormestariehdokkaista naisia on neljännes, eli yksi neljästä.

Listoilla naisten osuus vaihtelee välillä 8,33% – 41-67% ja vaalikoaliitioilla 16,67% – 22,12%.

Naisten osuus kaikista valtuustoehdokkaista on 18,84%. On vaikeaa tietää ovatko vähäisen määrän takana listat, jotka eivät pidä naisia varteenotettavina ehdokkaina, vai naiset joille ehdokkuutta tarjotaan mutta jotka kieltäytyvät kunniasta. Itse kuulun jälkimmäisiin, enkä sitten edes äänestänyt kumpaakaan niistä pormestariehdokkaista joiden tukijoukkoihin minua oltiin kosiskeltu. Ähä.

Nimitys santino viittaa yleensä taskukokoiseen pyhimystä esittävään painokuvaan, mutta nimitystä käytetään ironisesti samankokoisista henkilökohtaisista vaalimainoksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top