Lutkamarssi

Blogi, femakot, media2 Comments

Olet täällä:, femakot, mediaLutkamarssi

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikön uusi johtaja Elomaa on sanonut Pravdan toimittajille että seksuaalirikoksen riskiin voi itse vaikuttaa, ja kerkeimmät kommentoijat ovat jo tempaisseet esiin sunnuntain lehdestä leikkaamansa heterokortin, jotta lausunto oli kohtuullisen järkevä, mutta ajatelkaa mikä haloo syntyisi, jos joku miespoliisi olisi mennyt sanomaan jotain tällaista.

En tiedä voiko tuon lähemmäs kommunikoimattomuutta päästä. Naisena ei voi sanoa, koska voidaan olettaa ettei miehenä voisi sanoa.

Kommentoinnin haastavuutta lisää se, että toisaalta pitäisi antaa ansionsa mukaan niille kamelikuskeille, joille ilman burqaa liikkuminen on suoranainen raiskauskutsu, vaikka toisaalta ei ihan itsekään olla päästy yli siitä tunnetusta saudiarabialaisesta kansansanonnasta tytöstä joka antaa ymmärtää, muttei ymmärrä antaa.

Sisälukutaitoiset saattoivat tosin huomata, ettei poliisi puhunut minihameista, vaan suorastaan tyrmäsi toimittajan johdattelun siihen suuntaan. Sillä lutkamarssit käynnistäneen poliisin lausunnon tapaista oltiin tavoittelemassa. Puhuttiin riskistä, joka kasvaa kun lähdetään tuntemattomien matkaan tillintallin humalassa. Rikoksen uhriksi päätymisen riskin moninkertaistuminen päihtyneessä tilassa pätee myös muihin kuin seksuaalirikoksiin, nakkikioskin turpakeikasta Kalle Tappisen kautta yleisimpiin henkirikoksiin.

Ymmärrän maailmanlaajuisen julmistumisen kanadalaisen poliisin opiskelijanaisille suuntaamasta kehotuksesta pukeutua säädyllisesti, jotta he eivät joutuisi raiskauksen uhreiksi. Pirustako sitä tietää kuka mistäkin provosoituu, ja löytyykö opiskelijanaisten ikäisille kaupasta edes muuta päällepantavaa kuin lutkamarssihepeneitä? Ihan totta puhuen, jopa 130-senttiselle tytölle on vaikea löytää muunlaista lookia. Ja ei kiitos, tuskin silti lähden marssimaan sen oikeuden puolesta että saisin kulttuurillisesti ristiriitaisessa tilanteessa keikuttaa persettä ja samanaikaisesti nakella niskojani. Ellei joku nyt onnistu vakuuttamaan minua päinvastaisesta, sillä minullahan on tunnetusti kukkahattu kireällä.

2 thoughts to “Lutkamarssi”

  1. Äh miten tämän nyt…no, pidän vaarallisena ajattelutapaa jossa lähtökohtana on Minä Itse: minulla on OIKEUS pukeutua miten ja missä haluan. Kenelläkään ei tietenkään ole oikeutta käydä käsiksi, oli vaatetus millainen tahansa mutta riski siihen kasvaa huomattavasti jos hoipertelee aamuyöllä takapuoli vilkkuen syrjäkaduilla. Mitä on tapahtunut itsesuojeluvaistolle? Saalistajia on eläimissä ja ihmisissä enkä todellakaan usko, että maailma ikinä muuttuu niin turvalliseksi paikaksi etteikö pitäisi harkita tekemisiään. Olisi ihanaa, jos leijonat ja lampaat laiduntaisivat rinnakkain mutta kun niin ei vaan tule tässä elämässä tapahtumaan.

    1. Järkeä saa käyttää.

      Pukeutumisesta… en tiedä voisiko sanoa että pedofiilejä/hebefiilejä puoleensa vetävät tytöt ovat itse pukeutumisellaan aiheuttaneet tilanteen, tai onko vika vanhempien/kauppiaden/Bratz-horoalienien salaliiton? Aikuiset naiset ovat tietenkin itse vastuussa omista päätöksistään, ja mitä lasten pukeutumiseen tulee, itse kyllä ajattelin vähän vanhakantaisesti kysellä mitä pukeutumisella on tarkoitus viestiä. Onhan mullakin ollut minihame, hehe 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top