Vadelmavenepakolainen

Blogi, siirtolaiskirjeitäNo Comments

Olet täällä:, siirtolaiskirjeitäVadelmavenepakolainen

Almedalsbibliotekissä 1970-luvun alkuvuosien paikallislehtien mikrofilmeillä. Aloitan Gotlands Allehandan numeroista tammikuu 1970. Koska Östertullin purkukorttelia ei mainita, hyppään tammikuuhun 1972 ja löydän johtolangan siihen, että keskustelua on käyty edellisenä syksynä: korttelin purku on aloitettu lokakuussa 1971. Muita toistuvia aiheita ovat kauppiaiden huoli A-gatanin liikennejärjestelyistä, kaupan painopisteen siirtyminen Österportin ulkopuolelle, ilta-aukioloaikojen pidentämisen tarpeellisuus tai tarpeettomuus. DDT on juuri kielletty, sen pitoisuuksia mitataan Itämeren kaloista. Biafrassa soditaan, ja kohta myös Vietnamissa.

Vaikka modernisaatiouskoon on tullut ryppy, niin Volvolla ja Saabilla pääsee yhä, Cylinda tiskaa astiat ja Nilfisk imuroi puhtaaksi. Olen vadelmavenepakolaisena lapsuuteni ihmemaassa, jossa jopa stadin kämppien keinut ja liukumäet Upplands Väsbyssä olivat enemmän kuin mikään Kekkoslovakiassa näkemäni; niihin pullean pinkeässä ja ennen kaikkea sosiaalidemokraattisessa hyvinvoinnissaan turtuneet kanta- ja uusruotsalaiset saapuivat puolustamaan reviiriään vasta finnjäveleiden vallatessa hiekkalaatikon.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top