Olet täällä:, siirtolaiskirjeitä, äidiksi ItaliassaValtavirtaa

Lapsiraukoilla on jo nuoresta iästään huolimatta kokemuksia siitä, että heille tärkeät jutut eivät ole valtavirtaa, ja kun he niistä puhuvat, ei kukaan ymmärrä. Joku sentään saattaa teeskennellä kiinnostunutta.

Kun Italiatar scuola maternaan mennessään huomasi ettei jengi tunne muumeja, hän järkyttyi havainnostaan niin ettei katsonut videoita vuoteen. Huhtipoika näyttää hieman välinpitämättömämmältä ymmärretyksi tulemisen suhteen, ja sinnikkäästi kuvailee sekä piirtää ystävilleen rakkaita lintujaan ja niiden urheaa taistelua vihreitä sikoja vastaan.

En ole tarkoituksella kieltänyt lapsilta valtavirtajuttuja, mutta kohtuutonta on minultakaan vaatia että eläisimme ns. perusitalialaista elämää vain siksi koska se on mainstreamia; meiltä puuttuu arkikokemuksesta ainakin uskonto, jalkapallo ja TV:n turhat julkkikset. Kotikoneiden käyttöjärjestelmäkin on väärä.

Tuppukylät ovat yhtenäiskulttuurin saarekkeita, joihin toki mahtuu muutakin: maahanmuuttajia, intellektuaaleja, eksentrikkoja ja kylähulluja. Näiden sekaan on hyvä maastoutua.

2 thoughts to “Valtavirtaa”

  1. Meidän poika ei halunnut enää laitaa tarhaan haisuli-paitaa, koska kukaan ei ollut tunnistanut hahmoa, sanoi että laitetaan se joku toinen kerta! Kerran veimme muumikeksejä Suomen tuliaisina tarhaan, ne ainakin menivät kaupaksi. Olen myös harkinnut jonkun Muumi-kirjan lahjoittamista kouluun… Ai niin, yksi puoliksi japanilainen tyttö tarhassa kuulemma rakastaa muumi-kirjoja äitinsä mukaan, mutta hän vaihtoi kansainväliseen kouluun juuri kuin sain selville muumi-yhteyden, harmi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top