Sähkömittari

arki, Blogi1 Comment

Olet täällä:, BlogiSähkömittari

Työhuoneen sisäänajo on lähtenyt käyntiin lupaavasti. Hovisähkömieheni on käynyt tarkistamassa tilanteen, ja hyvässä lykyssä aloittaa työt jo maanantaina. Työhuoneen sähköt kytketään kotimme mittariin, joka on melko paksun, mutta riittävän pitkällä poranterällä puhkaistavan kalkareniittiharkkoseinän takana. Sen sijaan edellisen omistajan sähkömittari on… lattialla.

Kiinteistössä on ollut aikanaan sähkösopimus jonkun nimissä, mutta sähköt on katkaistu joko maksamattomien laskujen tai sopimuksen irtisanomisen takia. Melko esihistorialliseen mittariin on asennettu lyijysinetti. Kun Puuha-Pete ja Remontti-Reiska ovat myöhemmin tehneet töitä, on sähkömittari otettu irti seinästä. Jos haluan ajatella hyvää lähimmäisestä, syynä on tietenkin ollut se, että mittarin rotisko on haitannut sisäseinän rappaamista. Muussa tapauksessa voisin kuvitella että näppärä ja oma-aloitteinen remonttimies osaa ottaa virtaskaa kytkemällä työmaan sähkötaulun sisääntulevaan johtoon, jota ei tietenkään olla katkaistu silloin kun liittymä suljettiin. Se ei ole tarpeen, sillä mittarin irrottaminen tai sinetin murtaminen ovat rikoksia.

Neuvoteluani tilanteesta sähkömieheni ja asianajajani kanssa soitin sähkölaitokselle, jotta tulisivat hakemaan omansa. Minä pesen käteni tästä. Vastoin pahoja puheita tunnin sisään paikalle saapui nuorimies joka mittasi virtaskan, nosti tikkat pystyyn ulkoseinää vasten ja soitti paikalle toisen kaverin pitelemään tikkaita pystyssä. Kehuin kavereita työturvallisuusohjeita noudattavasta proseduurista. Nyt sisääntuleva johto on hengetön, ja mahdollisuuteni hyötyä rikoksesta rajoittuu niihin tunteihin jotka ovat kuluneet kauppakirjan kirjoittamisesta sähkölaitoksen asentajien paikallekutsuun.

En toivoisi entiselle omistajalle vaikeuksia. Vastuussa on viime kädessä työmaata valvonut suunnittelija. Pahainen vain ettei työmaalle tietääkseni olla hankittu toimenpidelupaa.

One thought to “Sähkömittari”

  1. Paluuviite: Checklist : Arkitehti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top