Dissesti*

Berlusconi, BlogiNo Comments

Olet täällä:, BlogiDissesti*
Tulvat

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat hautasivat mutavyöryyn maailmanperintölistalle kuuluvat Cinque Terren kylät Ligurian rannikolla. Seuraavaksi Genova sai laskea kuolleitaan. Nyt Po-joen vesi on ennätyskorkealla, ja sateet siirtyvät kohti Keski – ja Etelä-Italiaa. Kun maanvyöry viimein tappaa myös Salernon maakunnassa, puhutaan uutisissa luvatta rakentamisesta ja camorrasta.

Jopa Berlusconin mukaan Genovassa on rakennettu sinne minne ei olisi pitänyt rakentaa. Se on rohkeaa puhetta ministeriltä joka on allekirjoittanut kaksi luvatta tehtyjen rakennusten ”armahdusta” maksua vastaan. Syntejä on annettu anteeksi vuosina 1985, 1994 ja 2003. On myös täysin mahdollista että on rakennettu luvan kanssa sinne minne ei olisi pitänyt rakentaa, sillä oikeiston, vasemmiston sekä etujaan seuraten jompaan kumpaan kuuluvan kristillisdemokraattisen maltillisen keskustan ylle nousee Italian suurin puolue, Partito del Mattone (Tiilipuolue) joka on rakentanut joka niemeen, notkohon, saarelmaan, oli siihen ollut tarvetta tai ei.

Pelkkä sateenvarjon avaaminen ei enää riitä, sillä Italiassa on muutamassa vuosikymmenessä peitetty asfalttiin koko Apulian aluetta vastaava pinta-ala. Sateet ovat muuttuneet. Ilmasto muuttuu, mutta mitään ei voida tehdä koska ei olla vielä yhtä mieltä siitä lämpeneekö, ja onko lämpeneminen ihmisen aiheuttamaa.

Täällä me olemme kuin herran kukkarossa, mikäli maanalaiset vedet eivät vie perustuksia alta.

Talous

En koskaan ole ollut niin tytyväinen kuin nyt siitä että olemme pistäneet ns. haisemaan appivanhempien jättämän perinnön sijoittamalla kiinteistöön joka maksaa itsensä takaisin alle vuosikymmenessä, mikäli ks. edellä.

Hallitus

Huonoista ilmoista on yleensä Italiassa syytetty hallitusta: piove, governo ladro! Berlusconia pyydetään eroamaan, In the name of God and Italy, go! anelee myös Financial Times. Valitettavasti mies ei ole riittävän järjissään ymmärtääkseen myös omien edesottamustensa vaikutusta koko maan uskottavuuteen. Merkel ja Sarkozy naureskelevat ilmeisesti silkkaa hermostuneisuuttaan, sillä Italian talouden romahtaminen veisi mukanaan myös muut palikat.

*Dissesto = epävakaus. Voidaan käyttää taloudessa dissesto economico, geologiassa dissesto geologico, rakennuksissa dissesto statico.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top