Joulukalenteri 8: Immacolata Concezione

arkitehdin joulukalenteri, Blogi, juhla, katolinen kirkko, kuvia TuppulastaNo Comments

Olet täällä:, Blogi, juhla, katolinen kirkko, kuvia TuppulastaJoulukalenteri 8: Immacolata Concezione

Joulukuun kahdeksantena Italiassa vietetään Marian perisynnittömän sikiämisen päivää, jonka Keksi on aikanaan selittänyt niin hyvin etten parempaa tohdi yrittää.

Tänä vuonna osallistuin aamuyöllä Immacolatan kirkolta piazzalle, juhlakalun patsaan jalkoihin aamuyöllä kulkevaan kynttiläsaattueeseen, ihan siitä ilosta että akat kutsuivat ja että minut on jotenkin kelpuutettu jengiin. Kulkueen reitti on niin lyhyt ettei matkalla päätepysäkille ehditty vetää kuin yksi isämeitä ja kymmenen avemariaa. Loput ruusukkorukouksesta lausuttiin kynttilät kourassa piirissä seisten.

Muunkin asiaankuuluvan ohjelman, kuten friteeratun kapakalan, vedin kunnialla läpi, mutta upporasvassa paistetuissa taikinamöykyissä, pettole, luotin nonna Violaan, joka vuosikymenien kokemuksella tekee niistä juuri sopivan pehmeitä. Monessa perheessä se, joka osasi, on jo mennyt pois ja jättänyt jälkeensä toistaitoisia. Lupaan ottaa itseäni niskasta kiinni.

Tänä iltana saapuvat palomiehet tikasauton kanssa kruunaamaan piazzan setäkerhoa ylimmältä paikalta vuosisatoja valvoneen Madonnan. Lapset ovat huojentuneita vapaapäivästä keskellä viikkoa, ja kohtahan alkaa joululoma. Ihan kohta.

Linkkinä aikaisempi postaus youtube-videoineen: Io sono Immacolata Concezione

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Top